Zdravlje

Nastupila jesen – Makarska potopljena vodom: Do jučer se kupali na suncu, danas veliko nevrijeme (FOTO)

Napisao admin

Cijelo makarsko područje zahvatilo je danas prijepodne snažno grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnom kišom.


Makarska potopljena vodom (Foto: index.hr)

Iako je trajala svega 25 minuta, kiša je “potopila” brojne objekte, a palo je oko 50 litara kiše po metru četvornom. Praktično do jučer u ovom gradu se moglo kupati u moru i uživati u suncu, zahvaljujući neuobičajeno visokim temperaturama za ranu jesen…

Danas su poplavljeni brojni podrumi i prizemni prostori iz kojih vatrogasci ispumpaju vodu, štete su pričinjene na ugostiteljskim objektima i hotelima, a u makarskom “Meteoru” voda je poplavila dio društvenih i gospodarskih prostora.

Zbog začepljenih šahtova na ulicama su nastale bujice, potopljena je gradska riva i djelomično kvartovi Istok i Zelenka, te hotel Biokovka kroz kojeg je protekla velika količina kišnice. Pripadnici DVD Makarska izašli su na pedesetak intervencija ispumpavanja vode iz objekata. Prema podacima meteo postaje u Makarskoj, u 30-ak minuta palo je 50 litara kiše po metru kvadratnom.

Na cestama su zbog velike količine vode nastali zastoji, a promet se polako vraća u normalu. Ipak, vozače se poziva na sporiju vožnju i oprez.

index/doznajemo

Komentari

komentara