Zdravlje

OD OLUJA I SAOBRAĆAJNIH NESREĆA DO SMRTI I MAČAKA – Ovi snovi otkrivaju da ste pod stresom

Napisao admin

Stresne situacije koje doživljavamo u svakodnevnom životu često se pojavljuju i u našim snovima, uglavnom umotane raznim simbolima.


snovi (foto:cure.ba)

Od oluja i saobraćajnih nesreća do smrti i mačaka – sve to u snovima može biti pokazatelj da ste pod stresom.

Goli na ulici

Šetate ulicom ili ste na putu ka poslu i odjednom shvatate da ste goli. Neprijatno vam je i ne možete da vjerujete da ste zaboravili da se obučete, ali niko ne obraća pažnju na vaš problem. Zvuči vam poznato ovaj san? Prema Gustavusu Hindmanu Mileru, autoru knjige “10.000 interpretiranih snova”, ako ste sanjali san u kojem ste goli u javnosti, uskoro bi mogao da vam se dogodi neki skandal. Dream Moods, internet stranica koja se bavi interpretacijom snova, navodi da takve snove sanjate kada se osjećate posramljeno ili nezaštićeno.

Oluje

Oluje simbolišu nestabilnost i napetost. Ako sanjate oluju, vjerovatno ste doživjeli gubitak, šok ili neku katastrofu u ličnom životu. Milerovo tumačenje sna sa olujom je bolest, loš poslovni dogovor ili odvajanje od prijatelja. Ako se oluja završi prije nego što se probudite – stres koji ćete doživjeti biće znatno manji.

Sudari

Sudari u snovima predstavljaju duboko usađenu nervozu i razne strahove. Mnogi ljudi misle da je san u kojem imaju saobraćajnu nesreću najava stvarne nezgode na putu, ali to uglavnom nije tako. Sudar može predstavljati osjećaj da vam život ide u lošem pravcu. Ako se previše trudite ili nemate kontrolu koju biste željeli da imate nad svojim odlukama, stres koji to stvara manifestovaće se u snovima. Dream Moods interpretira svaki sudar zasebno – automobilska nesreća predstavlja šok ili bolno iskustvo, a avionska znači da ste sebi postavili previsoke ciljeve.

Pakao

Svuda oko vas pucketa vatra, lava teče, a društvo vam pravi sam đavo? Vjerovatno patite jer ste u nepopravljivoj situaciji. Radi se o unutrašnjim strahovima i potisnutom osjećaju krivice, ali ako sanjate vatru koja nije u vezi sa paklom, razlozi za to mogu da budu strast, želja, prosvjetljenje, nadolazeća promijena ili bijes.

Smrt

Iako snovi o vlastitoj i smrti bližnjih pripadaju najneprijatnijim iskustvima takve vrste, stručnjaci za interpretaciju snova kažu da je u pitanju simbolizam, a ne budućnost. Miler tvrdi da bilo koja nerazrješena situacija može dovesti do sna o smrti. Snovi u kojima neko umre često mogu predstavljati kraj karijere ili, na primjer, braka.

Mačke

Mačke uglavnom predstavljaju nesreću. Doduše, ako ste izrazit ljubitelj mačaka, snovi u kojima se one pojavljuju predstavljaju kreativnost, nezavisnost i moć. Miler kaže da biste mogli uspješno da savladate prepreke ako ste u svom snu sposobni da ubijete ili otjerate mačku. Ali, u slučaju prijateljski raspoložene mačke ili zmije čeka vas skora svađa.

Gubitak zuba

Kad sanjamo da smo izgubili zube, zapravo nas je strah od povrede ponosa. Ako vam neko u snu izbije zube, čeka vas iznenadna nesreća. Stari i istrunuli zubi znače probleme na zdravstvenom i poslovnom planu. Još jedna interpretacija sna o gubitku zuba je osjećaj nemoći u životu. Stručnjaci se generalno slažu s mišljenjem da snovi u kojima gubimo zube predstavljaju nesigurnost.

cure.ba

Komentari

komentara