Zdravlje

Detoksikacija pluća – Ako ste pušač i ne možete prestati: Evo kako da očistite svoja pluća u samo 3 dana!

Napisao H. H.

Mnogi pušači imaju velikih teškoća da se oslobode pušenja koje, kako je poznato, oštećuje pluća i može voditi ka mnogim teškim bolestima.

Sa popularne stranice KoT prenosimo zanimljiv recept za detoksikaciju pluća u samo tri dana, koji je, kako se tvrdi na ovim izvoru – efikasan!

– Dva dana prije procesa detoksikacije, potrebno je ukloniti sve mliječne proizvoda iz upotrebe. Tijelo treba da oslobodite od toksina iz mliječnih proizvoda prije čišćenja pluća. Prije prvog dana režima, popiti šolju biljnog čaja prije spavanja. To bi trebalo otpustiti toksine iz crijeva. Pluća, niti ostatak tijela, ne smiju biti preopterećena s teškim radom bilo kojeg dana tokom čišćenja.

Ocijedite dva limuna u 300 ml vode prije doručka. Pijte 300 ml soka od grejpa. Ako vam se ne sviđa ukus, možete ga zamijeniti sa sokom od ananasa. Ovi sokovi sadrže prirodne antioksidanse koji poboljšavaju sistem za disanje.

Pijte 300 ml čistog soka od mrkve između doručka i ručka. Mrkvin sok pomaže da se alkalizira krv tokom tri dana čišćenja. Trebate piti 400 ml soka bogatog kalijem uz ručak. Kalijum djeluje kao tonik za čišćenje. Prije odlaska u krevet konzumirajte 400 ml soka od brusnice. To vam treba pomoći u borbi protiv bakterija u plućima koji mogu izazvati infekcije.

Vodite brigu o svom tijelu i radite lagane vježbe sva tri dana, poput šetnje. Topla kupka od 20 minuta svaki dan bi vam trebala pomoći da tijelo znojenjem izgubi još više toksina.

Na kraju inhalacija. Stavite 5 do 10 kapi eukaliptusa u posudu kipuće vode. Stanite glavom nad posudu i stavite čist peškir preko glave. Udišite paru dok se ne ohladi voda.

Komentari

komentara