Zdravlje

NAUČNICI DOKAZALI ČUDOTVORNO DEJSTVO: Evo šta se dešava u tijelu ako pijete vodu sa sodom bikarbonom

Napisao H. H.

Vjerovatno imate sodu bikarbionu u kuhinji i čuli ste za neka njena ljekovita dejstva, ali sada je nauka potvrdila – soda bikarbona može da liječi i spriječi opasne bolesti.

Istraživanja dokazuju da ako pijete sodu bikarbonu, možete da olakšate tegobe i ublažite reumatoidni artritis. Dokazano je da soda bikarbona pozitivno utiče na smanjenje upala kod zglobova. Pacijenti koji su pili sodu bikarbonu sa vodom nakon samo 2 sedmice imali su manje ćelija imunog sistema koje podstiču upalu, a više onih koje je umiruju, piše “Lepa & srećna“.

Prema dokazima istraživanja, ovakvi procesi, odnosno prelazak iz upalnog u protivupalno stanje uz pomoć sode bikarbone, primijećen je i u bubrezima, krvi i slezini. Dokazano je i da je vid terapije sa sodom bikarbonom potpuno siguran.

Takođe, u ranijim istraživanjima je dokazano da soda bikarbona utiče na smanjenje kiseline u gastro traktu trudnice i tako smanjuju rizik od porođaja carskim rezom.

Soda bikarbona ima i blagotvorno dejstvo kod pacijenata kojima je uvećana slezina i utiče na smanjenje upale u mnogim organima.

Ako se odlučite da probate terapiju sa sodom bikarbonom, onda svakog dana razmutite pola kašičice sode u čaši vode, odnosno 3 g sode na 2 dl vode.

Komentari

komentara