Zdravlje

Ako su vam često TOPLE RUKE ruke javite se DOKTORU, jer postoji veliki rizik od ove BOLESTI

Napisao H. H.

Ako vam neko kaže da su vam ruke baš tople, vjerovatno ćete to zanemariti, a ne znate kakve posljedice može da ima po vaše zdravlje…

Kada su nekome često tople ruke to može da ukazuje na nekoliko opasnih stanja, a jedan od njih je visoki krvni pritisak.

Takođe, tople ruke mogu da ukazuju na celulitis, odnosno akutnu infekciju kože koju ćete lako prepoznati ako su ruke vrele, dlanovi se znoje i javlja se crvenilo.

Ovo je, takođe, znak da se u tijelu javlja hronična upala, a najčešće je u pitanju reumatoidni artritis koji se ispoljava toplotom, bolovima u ručnom zglobu i prstima i teškom pokretanju šake, piše “Lepa & srećna“.

Tople ruke ukazuju i na rizik od sindroma karpalnog tunelakoji nastaje zbog pritiska nerva, a uzrokuju ga artritis, ciste, povrede i problemi sa štitnom žlijezdom. Ovo stanje se ispoljava kada je ruka otečena, topla i slaba.

Druge bolesti na koje upućuju tople ruke su periferna neuropatija, odnosno oštećenje nerva, bol u mišićima i kostima (fibromialgija) i bolno crvenilo na koži (eritromelalgija).

Ako su vam često tople ruke, obratite se doktoru jer tako na vrijeme možete da spriječite bolest.

Komentari

komentara