Zdravlje

SVE ĆE NAS POGODITI LEDENI TALAS: Stiže nam polarna zima!

Napisao A. K.

I dok se ove nedjelje očekuje snježni pokrivač, tek naredne nedjelje nas očekuje prava zima. Kako navodi meteorolog Đorđe Đurić, temperatura će za nedjelju dana ići i do minus deset.

Oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom očekuje nas danas, dok nas već sutra ujutru u nizijama očekuje snijeg. Tokom srijede i četvrtka biće kišovito u cijeloj Srbij, a u petak će doći do otopljenjenja. Od naredne nedjelje dolazi nam polarna zima i ledeni talas sa snijegom i ledom, a temperatura će ići i do minus 10 stepeni. Kada je riječ o ovoj nedjelji, smjenjivaće se kiša i snijeg.

– Tokom većeg dijela sedmice očekuje nas oblačno vrijeme, uz povremenu kišu. Snijeg će padati u planinskim predjelima, a najviše snijega biće u istočnoj Srbiji, posebno u Timočkoj i Negotinskoj krajini, gdje će napadati i do 10 centimetara snijega. Ostatak Srbije će biti kišovit. Biće velika razlika između temperature na sjeveru, gdje će biti oko dva stepena, i jugu države, gdje će biti oko 10 stepeni Celzijusovih – navodi Đurić.

(Alo.rs)

Komentari

komentara