Zdravlje

Kada vidite rezultate ove METODE LIJEČENJA, nikada nećete otići kod doktora ALTERNATIVNE MEDICINE!

Napisao H. H.

Alternativna medicina može da bude prilično kontraverzna tema, i ljudi često imaju čvrste stavove o tome na obje strane.

Međutim, bez obzira šta vi mislili, moramo se složiti da su neki od ovih “lijekova” pomalo čudni. Uzmite na primjer, terapiju vrelim čašama. Tzv. vatrene čaše su drevni oblik terapije za koji se veruje da podstiče ozdravljenje i poboljšava cirkulacij, piše “Viralnova“…

Posljedice terapije vrelim čašama – Viralnova.com

Proces obuhvata natapanje vate čistim alkoholom, njihovo paljenje, u jednom potezu ubacivanje u staklenu čašu ili šolju i postavljanje na kožu. Ovim postupkom se ustvari uklanja kiseonik, stvara se vakum, što omogućava da se čaša zalijepi za kožu. Međutim, nakon ovog tretmana, nekima ostaju gadne modrice i po nekoliko sedmica.

Zbog oštećenja koje može da izazove na i kroz kožu, onima koji vjeruju da im vatrene čaše pomažu, preporučuju se rijetke seanse, npr. jednom mjesečno. U suprotnom, može doći do ozbiljnih posljedica.

Jedan Kinez iz Sečuana, naučio je lekciju na teži način. Na priloženoj fotografiji, koje su uzete iz bolnice, vide se leđa 63-godišnjeg pacijenta, nakon tretmana dugog mejsec dana.

On je rekao da mu jedino vatrene čaše pomažu da izliječi visoki holesterol i druge “male” bolesti.

“Nakon 10 dana sam počeo da dobijam plikove, ali to me nije zaustavilo, jer sam znao da mi pomaže. Jednostavno sam ih bušio, ispirao slanom vodom i vraćao se na tretmane. Negdje pred kraj mjesečnog liječenja, pao sam na putu kući. Ispostavilo se da su mi se plikovi ozbiljno inficirali, toliko dasam morao u bolnicu”, priča pacijent iz Sečuana.

Doktori tvrde da je sačekao još dan-dva, umro bi od posljedica trovanja krvi.

Komentari

komentara