Zdravlje

Sin poznatog ugostitelja – Udarao djevojku šakom, čupao joj nokte i odsjekao kosu pa izbacio iz auta

Napisao admin

Redakciji Dnevnog Avaza jučer se, u pratnji sestre, oca i prijateljice, obratila S. Č. (23) s ciljem da ispriča kako je pretukao i maltretirao njen momak Dino Brajlović, inače sin poznatog ugostitelja Seje Brajlovića.


Povrijeđena djevojka (foto: dnevni avaz)

Vidno ozlijeđena, S. Č. je kroz suze pokušavala ispričati što joj se dogodilo, međutim, nije se osjećala dobro, tako da je njena sestra Azra pojasnila šta se desilo u četvrtak navečer.

– Taj dan moja sestra, naša drugarica i ja trebale smo otići na trening, međutim, predomislile smo se i svratile u jedan kafić na Ilidžu da popijemo kavu. Sasvim nenadano, pojavljuje se Dino, koji S. Č. izvodi iz kafića. Prvo ju je zagrlio, a potom je udario šakom. Uvukao ju je u auto i odvukao u nepoznatom pravcu. Pokušavale smo je kontaktirati, ali je sve vrijeme bila nedostupna – pojašnjava Azra. 

Brajlović: Vidjet ćemo šta će biti na sudu

Dino je djevojku odveo u svoju vikendicu, koja se nalazi iza njegove kuće, u sarajevskom naselju Otes, te ju je mučio i držao zaključanu tri sata.

– Ta kuća i nije vikendica, nego obična kućica koju oni nazivaju vikendicom. Moja sestra je bila zaključana od sedam do deset sati navečer, nije mogla pobjeći, iako mu se pokušavala oduprijeti. Čupao joj je nokte, odsjekao kosu te na kraju, poderane jakne, izbacio iz auta – rekla je sestra pretučene S. Č.

Bolesna ljubomora

Dodala je da ovo nije prvi put da Dino pravi ovakve scene njenoj sestri te je više puta pokušavala raskinuti s njim.

– On je inače problematičan momak, nagle naravi i poznat policiji odranije. Na uvjetnoj je kazni, ali je, u suštini, najgora njegova bolesna ljubomora, koja je zapravo i dovela do ovog incidenta. Ovo je čisto manijakalno ponašanje – dodaje naša sagovornica.

Iste noći djevojke su otišle u policiju te prijavile cijeli slučaj. No, Dino je, kada ga je kontaktirala redakcija Dnevnog Avaza, rekao da nema komentara.

– Nemam šta reći na sve to. To je laž. Policija je upoznata sa svim, dao sam im izjavu. Vidjet ćemo šta će biti na sudu – kazao nam je Brajlović.

Ne postoji opravdanje

Otac pretučene djevojke, na samom kraju, rekao je da ne postoji nijedan razlog zbog kojeg bi neko trebao dići ruku na djevojku niti opravdanje za ovakvo ponašanje.

– Svjestan je da se moja kćerka ne može odbraniti, ipak je samo djevojka i, ako već postoji problem u vezi, na mnoge druge načine se to može riješiti, a ne ovako – kazao je otac premlaćene djevojke.  

dnevni avaz

Komentari

komentara