Zdravlje

Vremenska prognoza – Nemojte zaboraviti kišobrane!

Napisao admin

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a na krajnjem sjeverozapadu sa snijegom.


Kiša (foto: cure.ba)

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati oblačno vrijeme sa kišom u većem dijelu zemlje. Na planinama i ponegdje na sjeverozapadu Bosne sa snijegom ili susnježicom. Obilne padavine u južnim i zapadnim područjima, gdje je mjestimično moguća i grmljavina. Najmanja vjerovatnost za padavine na sjeveroistoku naše zemlje. Vjetar, slab do umjeren, na sjeveru zemlje sjeverni, a u ostatku južni i jugoistočni. Dnevna temperatura od 2 do 9, na jugu do 13 °C.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom povremeno. Intenzivnije padavine poslije podne. Dnevna temperatura oko 9 °C.

U zapadnoj i jugozapadnoj Bosni jutros pada snijeg, pa je saobraćanje otežano. Posebno skrećemo pažnju na dionice u višim planinskim predjelima, gdje snijega na kolovozu ima do 2 cm. Dodatno, u ovim područjima, kao i u centralnoj Bosni jak vjetar otežava i usporava saobraćanje, a na području Kupresa i Šuice formira i snježne nanose. U ostalim područjima, za sada se vozi po mokrom kolovozu, bez vanrednih ograničenja. Magla smanjuje vidljivost na putnom pravcu Novi Travnik-Bugojno (preko Rostova). Na dionicama kroz usjeke skrećemo pažnju na učestale odrone kamenja na kolovoz.

Ekipe putne operative nalaze se na terenu i intervenišu na svim dionicama, a mi apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme obavezno.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna. Zbog nepovoljne vremenske situacije u Hrvatskoj, na GP Izačić na snazi je zabrana saobraćanja za teretna vozila preko 7,5 tona.  

fena

Komentari

komentara