Zdravlje

Mislila je da ima običan grip: Nakon par dana na prstima je primijetila JEZIVU STVAR i uslijedio je PAKAO…

Napisao H. H.

Šelbi Smit (27) iz Tenesija (SAD) je uvijek vodila računa o svom zdravlju. Redovno je vježbala i birala samo zdrave namirnice, a onda je uslijedio pakao o kakvom nije mogla ni da sanja.

Krajem 2016. godine Šelbi, koja je radila kao prodavačica u jednom butiku, počela je da se razboljeva. To je samo po sebi bilo neobično jer, kako kaže, godinama nije ni kihnula, prenosi “Žena“…

 

U narednim danima krenuli su groznica i temperatura, i shvatila je da u pitanju streptokokna upala grla. Međutim, sa zdravstvenim sistemom u Americi i osiguranjem kakvo je ona imala, mogla je da zaboravi na mogućnost da se obrati doktoru. Zbog toga je zaključila da će sve proći samo od sebe, jer drugog izlaza nije bilo.

Kako je stanje bivalo sve gore, znala je da će ipak morati da pronađe način da ode kod doktora. Čim se pojavila u Urgentnom centru, poslali su je na operaciju jer se ispostavilo da joj svi organi otkazuju. Samo je par trenutaka dijelilo od smrti.

Ispostavilo se da se njena streptokokna upala pretvorila u sepsu. Svi prsti na rukama i nogama su joj bili potpuno crni, i na kraju je ostala bez njih.

“Izgledalo je kao da se pretvaram u vješticu”, kaže ona medijima.

I sve se to dogodilo jer nije na vrijeme liječila upalu grla. Da je, kaže, znala ranije, pozajmila bi novac i na svaki način došla do doktora.

Komentari

komentara