Zdravlje

Zbog ovih LOŠIH NAVIKA imate probleme sa vaginom: Četvrta djeluje smiješno, ali se pripazite

Napisao H. H.

Mnoge žene iz generacije u generaciju prave istu grešku i zbog toga se suočavaju sa ginekologom i češće nego što je to potrebno.

ČISTITE JE I IZNUTRA
Kada perete vaginu, to radite samo spolja, jer se ona sama čisti. Ukoliko unutar nje dospije sapun, ili čak i voda, poremetiće ravnotežu dobrih bakterija. Kada sperete sve te dobre bakterije, bićete mnogo podložnije infekcijama, a uz to ćete i isušiti vaginu. Dakle vulva, odnosno spoljni dio koji uključujnovi.bae stidne usne, svakako treba održavati, baš kao i lice. Sve iza stidnih usana se čisti samo piše novi.ba

NAKON VJEŽBANJA PROVODITE SATE U ISTOJ ODJEĆI
Najčešća muka svih žena su gljivične infekcije kojima je idealno okruženje ono koje je vlažno i toplo. Dakle, znojave helanke su za njih čisti raj. Zbog toga se presvucite odmah nakon vježbanja.SAME LIJEČITE “GLJIVIČNE INFEKCIJE”
Da, ove infekcije možete i same da liječite nakon konsultacije sa apotekarom. Ali ne možete i da ih dijagnostikujete, jer vaginoza i gljivična infekcija imaju vrlo slične simptome, a potpuno različite načine liječenja. Zato se uvijek obavezno prvo konsultujte sa ginekologom.

NE BRIŠETE SE KAKO TREBA
Možda nekom zvuči trivijalno, ali nije loše ponoviti. Uvijek se treba početi sprijeda, nikako otpozadi, kako fekalne materije ne bi dospele do vagine i vulve. A kad smo već kod takvih tema, izbjegavajte naparfemisani toalet papir – vagina će vam biti veoma zahvalna i mnogo zdravija.

Komentari

komentara