Magazin

TUKAO ME JE ČEKIĆEM PO GLAVI, DAVIO I ŠAMARAO: Ispovijest žene invalida koju je muž zlostavljao godinama

Napisao H. H.

Ona tvrdi da je muž godinama sakrivao modrice da niko ne posumnja šta se dešava. Pred drugima je bio ljubazan i pažljiv, kako niko ništa ne bi posumnjao

Draganu D. (35) iz Bora koja je u invalidskim kolicima od svoje devete godine muž Nenad (35) brutalno je zlostavljao godinama, šamarao i udarao čekićem po glavi, piše “Blic“.

Nenad je zbog nasilja u porodici priveden. Sa Draganom u Boru živi od 2014. godine. Dragana, koja je inače inženjer mašinstva, kaže da je njen suprug bio mnogo drugačiji kad su živeli i studirali u Beogradu:

– Dok smo studirali u Beogradu, Nenad je bio potpuno drugačiji. Imali smo više novca, Kada smo se preselili u Bor potpuno se promenio. Dešavalo se da počne da me guši. Priđe, uhvati me za vrat i podigne iz kolica. U jednom trenutku sam, dok me je držao iznad kolica osetila kako gubim svest. Pomislila sam na najgore – priča Dragana.

Ona tvrdi da je muž godinama sakrivao modrice da niko ne posumnja šta se dešava. Pred drugima je bio ljubazan i pažljiv:

– Nikome nisam mogla da se požalim, jer je pretio da će uzeti našu trogodišnju ćerku i da je više nikada neću videti – navodi ona.

Dragana i njen suprug imaju firmu koja se bavi veb-dizajnom i izradom sajtova Nasilje je počelo otkad se porodila, a vremenom je bilo sve učestalije.

– Više puta je obećao da neće više da me tuče, kao i da se ne seća da je radio. Međutim, to se ponavaljalo -dodaje Dragićevićeva.

Zlostavljanje je posmatrala i njihova ćerkica, koju je otac nagovarao da udara majku čakićem:

– Dešavalo se da me udari čekićem po glavi, puno puta sam krvarila. Onda čekić da našoj ćerkici, pa je savetuje da me i ona udari. Međutim kada je jednom rekla “Tata nemoj više da biješ mamu” kao da me je nešto trglo i rešila sam da više ne ćutim – priča zlostavljana žena.

Sumnju da Draganu maltretira muž prijavili su njeni roditelji Centru za socijalni rad. Dragana je tek u drugom kontaktu sa socijalnim radnicima priznala da je žrtva muža.

Nenadu je određen jednomesečni pritvor zbog sumnje da je izvršio nasilje u porodici.

Komentari

komentara