Magazin

Zašto MUP nije obavijestio Tužilaštvo KS: Sanjin Sefić ujutro u 6.36 prešao granicu i pobjegao u Srbiju!

Napisao A. K.

Policija smatra i da su mu dvije osobe pomogle pri bijegu, no to zasad nije potvrđeno. Uskoro više informacija…

Sanjin Sefić, vozač Golfa koji je sinoć u centru Sarajeva usmrtio dvije djevojke, Editu Malkoč i Selmu Agić, pobjegao je iz Bosne i Hercegovine u Srbiju preko graničnog prelaza Uvac i za njim je raspisana potjernica, saopćio je MUP KS.

Granična policija BiH je jutros u 6:36 sati registrovala Sefićev prelazak granice nakon kojeg se uputio u nepoznatom pravcu.

Policija smatra i da su mu dvije osobe pomogle pri bijegu, no to zasad nije potvrđeno.

Tužilaštvo KS utvrdilo je da je Sanjin Sefić jutros u 6:36 sati napustio BiH na graničnom prelazu Uvac i otišao u Srbiju.

“Ovo se doznalo uz pomoć Granične policije BiH i Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA). Obzirom da je MUP Kantona Sarajevo identificirao ovu osobu i nije obavijestio Kantonalno tužilatvo KS, Tužilaštvo očekuje od policijskog komesara da poduzme sve radnje  s ciljem utvrđivanja odgovornosti policijskih službenika za ovaj propust”, kažu iz Tužilaštva KS za N1.

U ovom trenutku ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu se odvijaju mirni protesti građana zbog sinoćnje tragedije i gubitka dva mlada života.

Podsjećamo, u sinoćnjoj saobraćajnoj nesreći život su izgubile 20-godišnja Edita Malkoč iz Bosanske Krupe i 21-godišnja Selma Agić iz Bugojna.

One su u 21:40 sati prelazile na pješačkom prelazu kod Zemaljskog muzeja kada ih je pri velikoj brzini Sefić udario automobilom. Selma Agić je preminula na mjestu događaja dok je Edita Malkoč preminula nekoliko sati kasnije od zadobijenih teških tjelesnih povreda.

Komentari

komentara