Magazin

(FOTO) (VIDEO) – Čovjek-drvo je imao pakao od života, a sad je sve počelo da se mijenja

Napisao admin

Čovjek iz Bangladeša koga zovu i “Čovek drvo“, sada je u prilici da sam jede po prvi put poslije čitave decenije, nakon što su mu hirurzi sa ruku uklonili grane. Abul Bajandar (25) bori se sa ovim problemom još od petnaeste godine kada je primjetio da boluje od rijetke bolesti Epidermodysplasia Verruciformis.


Foto:arhiva

abul

– Užasno se osjećam, nemiran sam i strašno mi je teško što ne mogu da sedim ili stojim na jednom mjestu. To me prosto izluđuje – rekao je on.

Ova bolest je zapravo virus, koji izaziva pojavu tumora svuda po tijelu i povećava proizvodnju keratina, supstance od koje su napravljeni nokti. Abul je sa svojom majkom, ženom i ćerkom putovao autobusom čak šest sati kako bi iz svog ruralnog sela došao do prestonicce Dake, da bi dobio medicinsku pomoć.

– Došli smo u Daku kako bi Abul imao najbolju moguću njegu. Ako se moj sin oporavi moćiće da brine o nama u budućnosti, da podiže svoju ćerku i da živi normalnim životom kao svi ostali – rekla je njegova majka.

abul

Iako je ova bolest veoma rijetka, Abul nije prva osoba koja je imala ovako ektremnu reakciju na ovaj virus.

Dede Kosvara, čovjek iz Indonezije, je prvi čovjek na svijetu koji je dobio nadimak “Čovek drvo”. On se takođe podvrgao operaciji kako bi uklonio izrasline.

Kako su doktori sada bili više upoznati sa ovom bolešću mogli su na pravi način da pomognu Abulu. Abul je bio oduševljen ishodom operacije.

– Poslije operacije moje ruke su sada mnogo lakše – rekao je on.

Njegova supruga je dodala da joj je laknulo što je operacija prošla kako treba i što će on uskoro moći da se vrati normalnom životu.

Pogledajte video:

 

novi.ba

Komentari

komentara