Magazin

BILA JE ZBUNJENI DJEVOJČURAK: Ovaj čovjek je zaslužan za Cecinu karijeru, a nije Arkan!

Napisao A. K.

Ceca Ražnatović imala je nekoliko prelomnih godina u svom životu i veoma uspešnoj karijeri.

Jedna od njih je 1987. Imala je tek 14 godina kada je u njen život, priča kaže, sasvim slučajno ušao harmonikaš, kompozitor i aranžer novokomponovane narodne muzike Mirko Kodić.

“Ja imam kuću na moru u mestu Utjeha u Crnoj Gori. To je malo mesto između Ulcinja i Bara i svake godine tamo letujem. Te davne 1987. Ceca je letovala sa roditeljima u Utjehi. Jedno veče zapazio sam devojčurka, gotovo devojčicu, u jednom restoranu. Nije tamo nastupala za novac, već bi otpevala poneku pesmu kada bi joj stariji i iskusniji pevači to dopuštali. Odmah sam u njoj prepoznao talenat, što je ona u godinama koje su sledile i dokazala. Dobro je pevala, imala je “ono nešto” što je neobjašnjivo, a što moraju da imaju zvezde. Ona ima specifičan vokal, seksi hrapav, puno južnjačkog ritma u sebi. Razgovarao sam sa njenim roditeljima i pozvao je da dođe u Beograd. Oni su pristali, a ona se baš radovala. Kao dete, što i jeste bila. Sve ostalo je istorija”, kaže Kodić.

“Odveli smo je, pokojni Doca Ivanković i ja, u PGP RTB da snimi svoju prvu ploču. Ni dinara nisam uzeo za to. Kodić je uradio muziku za Cecin prvi hit “Cvetak zanovetak”, a Doca je pisao tekst.

Kurir.rs

Komentari

komentara