Magazin

PRIČA KOJA JE INSPIRIRALA SVIJET – Umjesto kemoterapije odabrala avanturu života: 'Razmišljala je otprilike minutu i pol i rekla: Idemo!'

Napisao admin

Starija gospođa kojoj je dijagnosticiran rak maternice, odlučila je da se sa svojih 90 godina ne želi povlačiti po bolnicama nego proživjeti vrijeme koje joj je ostalo najbolje što može. Odbila je kemoterapiju i sve ostale oblike terapije te sa sinom i njegovom suprugom krenula na putovanje života, a sve su dokumentirali na stranici na Facebooku, koja je privukla enorman broj obožavatelja.


Foto:arhiva

Norma Bauerschmidt iz Michigana nije htjela pristati ni na što manje od onog o čemu u jednom citatu govori američki književnik Evans G. Valens: ‘Kako sam sretan što imam nešto od čega se toliko teško oprostiti.’ Zato je nakon dijagnoze u srpnju prošle godine krenula sa sinom Timom i njegovom ženom Ramie na grandiozno putovanje.

 

Luda avantura, tijekom koje je prošla gotovo 21.000 kilometara i 34 države, potrajala je nešto više od godinu dana. Gospođa Bauerschmidt je preminula prošlog tjedna, u svom krevetu u kamperu i s doživljenih i proživljenih 91 godinu.

Normi su, inače, rak dijagnosticirali samo dva dana nakon što joj je preminuo suprug Leo pa je i to bio jedan od poticaja da starački dom zamijeni kamperom, piše BBC.

‘Predložili smo joj da krene s nama na putovanje, razmišljala je otprilike minutu i pol i pristala. Odmah smo joj kupili invalidska kolica i to je za nju značilo kartu za slobodu. Od tada smo mogli vrludati naokolo koliko god smo željeli i gdje god je željela’, rekla je njezina snaha Ramie.

 

O svojem su putovanju redovito izvještavali preko stranice na Facebooku, Driving Miss Norma (Vozeći gđicu Normu), koja broji preko 270.000 fanova. Prošli su cijelu Ameriku, od Nacionalnog parka Yellowstone do obale Massachusettsa,prenosi Jutarnji.

 

Na ovom je putu Norma prvi put u životu probala jastoga, a posebno je bila sretna zbog vožnje balonom i sudjelovanja na paradi povodom Dana sv. Patrika.

 

 

 

 

novi.ba

Komentari

komentara