Magazin

Prelom obje ruke – Oglasio se Brenin doktor, evo šta se zaista dogodilo pjevačici!

Napisao admin

Pacijentkinji je hirurški zahvat urađen prije dva dana i sada se osjeća dobro, rekao je za „Blic“ dr Hrvoje Mokrović, ortoped s klinike na kojoj je zvijezda zbrinuta.


Lepa Brena (Foto: Arhiva)

Lepa Brena uspješno je  operisana na Klinici za ortopediju „Lovran“. Iz bolnice su za „Blic“ potvrdili da je hirurški zahvat prošao bez većih problema. Brena je u ovu ustanovu primljena u petak zbog preloma obje ruke, koje je zadobila prilikom pada poslije doručka u hotelu u Novom Vinodolskom.

Operisan joj je desni ručni zglob, na kojem je zadobila višestruke prelome, a ortopedi su intervenciju izvršili posebnom tehnikom s minimalnim oštećenjima. Prelom na lijevoj ruci, kako kaže dr Mokrović, biće liječen bez operacije, pa je najavio da će pjevačicu uskoro poslati na kućno liječenje.

– Kad govorimo o prelomu na desnoj ruci, gospođa je zadobila težak prelom, ali vam nakon operacije mogu reći da je mogućnost komplikacija i eventualnih posljedica vrlo mala. Pacijentkinja je operisana tehnikom koja je u svjetskim centrima rutinska, ali se u Hrvatskoj artroskopija ručnog zgloba radi u vrlo malom broju centara – rekao je dr Hrvoje Mokrović, koji je zajedno s dr Zdravkom Jotanovićem predvodio operaciju.

– Brena će nositi gips narednih šest nedjelja, a onda će se na rendgenskom snimku vidjeti da li je sve sraslo, pa će moći da ga skine. Mi ćemo je, već početkom naredne nedjelje, otpustiti iz bolnice – kaže on.

Osim njih, medicinski tim činili su anesteziolog dr Diana Papeš Kinkela, instrumentarka Mira Tišma i anesteziološka medicinska sestra Miljana Pivas, kao i RTG-tehničar Davor Krnetić.

blic

Komentari

komentara