Magazin

Ovo je mala Srna – Ana Kokić poklonila djevojčici bez jednjaka 25.000 eura, majka nije vjerovala!

Napisao admin

Ana Kokić je nagradu od 25.000 eura, osvojenu u šou „Tvoje lice zvuči poznato“ poklonila Srni Sedmak, djevojčici bez jednjaka. Roditelji djevojčice nisu mogli da povjeruju, iako su pratili emisiju.


Djevojčica Srna (Foto: Kurir)

– Kada su mi javili, pet minuta sam sjedila, gledala u jednu tačku i verovala da se dešava čudo. Srna je spavala. Ja sam prišla i, očiju punih suza, izljubila je – kaže mama Ana Sedmak (25), koja je emisiju gledala iz bolničkog kreveta.

Srna je s mamom već dvije nedjelje na Institutu za majku i dijete i ostaće tamo dok ne otputuje na operaciju u Nemačku. Potrebno je da popravi kilažu kako bi izdržala zahvat u Manhajmu, koji košta 100.000 eura. Pomiješane hranljive sastojke prima direktno u crijeva.

– Zahvat ugradnje jednjaka i ne košta toliko koliko proces oporavka – kaže mama.

Srna ima 13 mjeseci, a pregurala je sedam operacija. U Srbiji su iscrpljene sve mogućnosti, ali je Republički fond za zdravstveno osiguranje odbio da plati liječenje u inostranstvu. Bez obzira na nedaće, Srna je radoznalo i milo dijete koje krupnim, plavim očima upija svijet.

– Ona je moj mali borac, moja žilavica mala. Mi bismo bili zahvalni i za dio novca, a kamoli za 25.000 eura! Nama i 100 eura znači! Tek sada imamo razlog da se borimo jer smo dosad bili skupili malo više od 2.000 eura. Ne možemo da dobijemo SMS broj za slanje pomoći jer to mogu samo pravna lica. Ne znate koje su muke u ovoj državi… – kaže Ana Sedmak.

Srna nam se malo plazila, malo gugutala, a onda je jasno rekla: „Mama!“. To joj je prva riječ i izgovorila ju je u bolnici.

kurir

Komentari

komentara