Magazin

Nisu joj željeli primiti kćerkicu u vrtić jer se zove – Ela

Napisao H. H.

Kada ste pročitali naslov, vjerovatno ste pomislili da djevojčica ima neko neobično ili problematično ime, međutim, sasvim suprotno.

Djevojčica se zove Ela, a vrtić je imao svoje obrazloženje zašto je ne mogu primiti.

Naime, ova mama iz Berlina pojasnila je kako u objašnjenju koje su roditelji dobili pisalo je da je nemoguće da njihova kćerkica pohađa taj vrtić iz razloga što “u grupi već postoji jedna djevojčica koja se zove Ela”.

Šokirana i izrevoltirana ova majka je o tome obavijestila javnost na različite načine – putem medija, ali i preko društvenih mreža, piše “Yumama“.

“Žao nam je, već imamo jednu Elu”, započeo je vrtić poruku koju su proslijedili majci, pa su dodali: “Ako imamo dvije Ele, neće im biti jasno kojoj se obraćamo kad izgovorimo ime.”

Ovaj mail je majka objavila u cjelosti u svom postu na Facebooku, a opravdano je izazvao bijes korisnika i pregršt negativnih komentara.

“Dječija imena se moraju sastojati od najmanje 12 znakova, jednog broja i jednog znaka interpunkcije”, napisao je jedan korisnik. “I svakih 90 dana ga treba mijenjati!”, dodao je sarkastično drugi.

Komentari

komentara