Magazin

Brat stradale Lamije ispričao šta se tog kobnog jutra dešavalo

Napisao H. H.

Tokom vožnje poslali su poruku Almirovom badži – Suadu Groši

I dok Tužilaštvo SBK-a prikuplja dokaze i u toku su vještačenja kako bi se rasvijetlio uzrok nesreće na autoputu A1 u tunelu Igman kod Sarajeva u kojoj su stradali Almir Brada Brkić, Lamija Selimović i njihova 6-godišnja kćerka Fatima, Nezir Selimović, brat nastradale Lamije Selimović, otkrio je za Oslobođenje gdje je tog kobnog jutra porodica Brkić krenula.

Prema njegovim riječima, krenuli su u posjetu Lamijinoj sestri u Radanoviće kod Kiseljaka, ne sluteći da nikada neće stići tamo gdje su se uputili. Tek što su krenuli, sjetili su se da im je u kući u Vogošći ostao uključen plin na šporetu te je Brkić nazvao komšiju koji je imao ključ njihovog stana i zamolio da ugasi plin.

Tokom vožnje poslali su poruku Almirovom badži – Suadu Groši: “De pristavite kafu, eto nas”. Primivši poruku, Suad i njegova supruga su se obradovali, svaki čas očekujući drage goste iz Vogošće. Međutim, umjesto njih, stigle su crne vijesti o saobraćajnoj nesreći na autoputu A1 na dionici Vlakovo – Tarčin.

Jedini koji je preživio tu stravičnu nesreću je devetogodišnji Bilal, koji se oporavlja u Kliničkom centru univerziteta u Sarajevu.

“On je dobro. Srećom, lakše je povrijeđen. Ima manji potres mozga i podliv na desnom oku”, priča njegov daidža Nezir, koji je dječaka posjetio prije nego što je u ponedjeljak krenuo na dženazu njegovim roditeljima.

Dok pokazuje Bilalovu sliku na kojoj on ima dugu kosu, Nezir priča da ovaj 9-godišnjak namjerava da pokloni svoju kosu za izradu perike drugom dječaku koji ima leukemiju.

– Neki dan doktor Burazerović se šali s njim da hoće da ga ošiša. A Bilal će: “Ne, doktore, ja čuvam kosu za periku mom drugu iz haustora”. Almir je organizovao dobrotvorni bazar za prikupljanje novca za pomoć tom dječaku. Bilal mi je rekao da pošto nema para, on će svom bolesnom komšiji dati kosu. Bilal se neće šišati do početka školske godine, dok mu kosa ne izraste na dovoljnu dužinu”, priča Nezir Selimović.

On dodaje da je njegovu sestru i Almira vjenčao Mensur ef. Pašalić. Nezir je insistirao u sarajevskom Medžlisu na tome da isti efendija uči dove na dženazi Almiru, Lamiji te Fatimi i da ih isprati na onaj svijet.

Iz Tužilaštva SBK-a saznajemo da je obdukcija okončana, ali da se saobraćajno i vještačenje tehničke ispravnosti vozila još uvijek čekaju, prenosi Fokus

Komentari

komentara