Magazin

“STALNO JE TUKAO!” Potresna ispovijest Prijedorčanke čiju je kćerku suprug BRUTALNO UBIO u Americi

Napisao H. H.

Zvjezdana Bencun (31), porijeklom iz Bosne i Hercegovine, koju je udarcima bejzbol-palicom u Las Vegasu ubio njen šest godina stariji suprug Slobodan Miljuš, biće danas sahranjena u SAD.

Mirjana Vlajić (50), Zvjezdanina majka, shrvana od bola, u Prijedoru je u ispovijesti za “Avaz” otkrila detalje teškog života njene kćerke sa suprugom koji ju je ubio.

Raskol u porodici

Posebno je tužna činjenica da Mirjana ne može otići kćerki na sahranu, jer nema novca da kupi kartu. Njen bivši suprug i njihovo troje djece ne žele Mirjanu na posljednjem ispraćaju Zvjezdane zbog toga što joj zamjeraju što se ponovo udala.

“Dva puta sam završila u Hitnoj pomoći. Ne mogu posljednji put vidjeti svoje dijete. Grijeh je to, i to veliki”, kroz suze nam je kazala očajna majka te je dodala da je s kćerkom razgovarala samo nekoliko sati prije nego što je ubijena.

Kako kaže, njena Zvjezdana radila je tri posla da bi mogla izdržavati djecu i plaćati račune.

Detalji zločina

“Planirala je odspavati tri sata pa da ode po djecu, da ih vodi u školu. Mlađeg je otpratila, a stariji, 13-godišnjak ostao je s njom. Uhvatio ju je san. Čula sam da se Slobodan ušunjao u kuću, zaključao vrata, uzeo palicu i smrskao joj glavu. I to sve pred djetetom. Poslije je legao pored nje”, kaže Mirjana.

Dodaje da je njena kćerka strašnim snom koji je sanjala tri dana prije svoje smrti, naslutila tragediju.

“Sanjala je da nas je Slobodan sve vozio i da smo svi izginuli”, kaže Mirjana.

Ona ne zna kad će ponovo u Ameriku, ali bi voljela da vidi kćerkinu djecu. Ali, ni za to nema dozvolu.

“Rečeno mi je da ih neću ni dobiti ni vidjeti”, rekla je Mirjana.

Bio joj je prvi momak

“Bio joj je prvi momak, prva ljubav… Protivili smo se, ali nije pilo vode. Bila je uporna, mada im u braku ništa nije štimalo od samog početka. Hodao je po kafanama, pio, ljudi su ga svugdje viđali, k….. se i uvijek se vraćao mojoj Zvjezdani. Što je najžalosnije, stalno ju je tukao. Sve je trpjela, a onda je, valjda, prepuklo i odlučila je da se razvede”, kaže Mirjana.

Komentari

komentara