Magazin

SPORAN TENDER Republika Srpska plaća 90.000 KM koncert Dragane Mirković na Jahorini

Napisao H. H.

Olimpijski centar “Jahorina”, koji je u većinskom vlasništvu entiteta RS, raspisao je prošle sedmice tender za organizaciju i održavanje koncerta povodom Dana žena, vrijednosti 80.000 KM bez PDV-a, da bi danas povećao cifru na 95.000 KM, te zatim opet ispravio tender i vratio prvobitni iznos

Posjetioce Jahorine za Dan žena, 8. mart zabavljat će Dragana Mirković, a njen nastup Republiku Srpsku koštat će 90.000 KM.

Olimpijski centar “Jahorina”, koji je u većinskom vlasništvu entiteta RS, raspisao je prošle sedmice tender za organizaciju i održavanje koncerta povodom Dana žena, vrijednosti 80.000 KM bez PDV-a, da bi danas povećao cifru na 95.000 KM, te zatim opet ispravio tender i vratio prvobitni iznos.

OC “Jahorina” je koncert Dragane Mirković na svojoj Facebook stranici najavio 5. februara, navodeći da će uz nju nastupiti i Nikolina Kovač i Dejan Petrović sa Big bendom. U tenderskoj dokumentaciji se, međutim, ne navode ova druga dva izvođača, piše Capital.ba, te podsjeća da su kratki rokovi i provođenje procedure javne nabavke bili sporni i prilikom organizacije koncerta Svetlane Cece Ražnatović, koji je održan 1. decembra prošle godine na Jahorini.

Iako je koncert najavljen još u septembru, OC “Jahorina” je tender za organizaciju koncerta raspisao tek 7. novembra. Održavanje koncerta bilo je zakazano za 1. decembar, a 22. novembra je istekao rok za dostavljanje ponuda.

– Čak i da je najpovoljniji ponuđač izabran odmah, ugovor po zakonu ne bi mogao da bude zaključen prije 7. decembra, jer je ugovorni organ dužan ostaviti rok za eventualne žalbe nezadovoljnih ponuđača – naveli su ranije u Transparency internationalu u BiH.

Sve je prošlo kako je organizator planirao, jer se na tender prijavio samo jedan ponuđač, što je potvrdilo apsurd samog raspisivanja tendera.

Zanimljivo je da je Beral Music iz Tuzle ponudio tačno onu cijenu koja je bila definisana tenderom, ni marku jeftinije, što samo potvrđuje da je sve unaprijed dogovoreno.

– Zbog svega je Transparency international u BiH podnio i prijavu Agenciji za javne nabavke BiH zbog nepravilne primjene Zakona o javnim nabavkama BIH – istaknuli su iz te organizaciji,prenosi Faktor

Prednovogodišnji nastup Lepe Brene na Jahorini nije organizovan postupkom javne nabavke.

Komentari

komentara