Magazin

SILOVAO JE DOK JOJ JE KRV TEKLA IZ VA*INE Antigona se udala, a tri dana kasnije je bila mrtva, ali ono što je ispričao mladoženjin brat je JEZIVO

Napisao H. H.

Osnovni sud u Đakovici osudio je na samo dvije godine zatvora Hilmija Zenina, bivšeg supruga Antogone Morine

Odluka suda nije zadovoljila porodicu pokojne žene. Apelacioni sud odlučio je da vrati predmet na ponovno suđenje, a njen bivši muž je optužen da je počinio zločin i da nije ispunio porodične obaveze, piše ”

Kako prenose prištinski mediji, on nije povrijeđenu suprugu odveo kod doktora iako je imala krvarenje iz vagine. Uprkos teškom stnaju, on je nastavio da upražnjava seksualni odnos sa njom.

Bislim Morina, otac preminule Albanke, udao je svoju kćerku kao kraljicu, pišu tamošnji mediji, ali je njen brak sa Hilmijem, iz sela Mališevo, trajao samo tri dana.

Kako kažu, on je nastavio da upražnjava seks sa Antigonom iako je bila u teškom stanju, sa obilnim krvarenjem iz genitalija. Sud je najprije smatrao ovaj predmet završenim, ali nakon šest godina, apelacioni sud je odlučio da vrati slučaj na ponovno suđenje.

Slijedeće ročište zakazano je za 4. juna, ali je porodica Antigone tražila da se sa predmeta izuzme sudija Mizahir Šabani.

– Tri dana i tri noći je imao seks sa njom dok je krvarila, i nije je odveo kod doktora. Sam je priznao to priznao pred sudom – rekao je otac Antigone.

Ipak, porodica optuženog ne smatra da je bilo šta loše počinjeno.

– Mi nemamo šta više da radimo. Poznato je ko je krivac. Krivci su njeni roditelji koji je nisu prvo odveli kod doktora zbog problema koje je imala. Proveo sam dvije i po godine radeći u Austriji kako bih oženio brata. Vjenčanje me je koštalo 24.000 evra. I onda smo se vratili i sve ovo se desilo – rekao je Hilmijev brat.

Antigona Morina preminula je 28. jula, četiri dana nakon što se udala za Hilmija Zenina. Prema podacima koje su iznijeli tužioci, uzrok smrti je krvarenje iz genitalija nakon prve bračne noći

Komentari

komentara