Magazin

Draganu Mirković divljački napao kolega kada je imala samo 16 godina

Napisao H. H.

Dragana Mirković prošla je trnovitim putem da bi postigla slavu kakvu danas ima. Međutim, jedna je od rijetkih koja nije gradila uspjeh na skandalima.

Srbijanska pjevačica jednu noć u hotelu u kojem je boravila zajedno sa pokojnim kompozitorom, nikada neće zaboraviti. Naime, on ju je umalo silovao, što se do sada nije znalo u javnosti.

Dragana je kao veoma mlada djevojka bez roditelja odlazila u Beograd, a incident koji joj se desio gotovo na samom startu karijere zasigurno je obilježio njene početke. Verica Ilić, tekstopisac i novinar, svjedočila je događaju, a zatim ga je i u svojoj knjizi opisala.

Ona je otkrila sve detalje i prisjetila se kako je došlo do okršaja između tada šesnaestogodišnje Mirkovićke i dosta starijeg kompozitora.

U to vrijeme radila sam spotove za estradne zvijezde, tako sam se i upoznala sa Draganom Mirković. Snimala je spotove za svoj prvi album ‘Imam dečka nemirnog’ i dogovor je bio da je otac dovozi i odvozi svakog dana. Međutim, on je završio u bolnici, operisao je oko, te sam ja otišla kod nje kući da se dogovorimo da ona ostane kod mene sjedam dana, dok se sve ne završi. Imala sam veliku odgovornost da je čuvam zbog njenih roditelja – započela je Verica, te opisala kako su se folk zvijezda i ona našle s kompozitorom u hotelu:

Priča s kompozitorom dešavala se kada je izlazio Draganin drugi album. Mirkovićka je boravila kod mene, kao i obično kada je dolazila u Beograd. Sarađivala je sa njim koliko sam je razumjela, on joj je tada zakazao tezge. Jednom prilikom nas je pozvao na večeru u kafanu, a naravno, kafana je bila zatvorena. Tako smo mi produžile s njim u jedan hotel u centru Gornjeg Milanovca. Kompozitor je bio zvijezda večeri, pio je, razbijao čaše, a nas dvije smo bile tu sa njim. On je bio bahat čovjek, znalo se da je svaka njegova pjesma veliki hit, bio je poznat i dosta je pio – objasnila je Ilićka za “Telegraf“.

Verica se zatim prisjetila davne noći, kada je Draganu uspjela da spase nasrtaja starijeg kolege, te otkrila da je malo falilo da obije vrata sobe u kojoj je kompozitor napao pjevačicu.

Dragana se plašila to mi je bilo jasno. Cijelo veče se držala za mene. Oko dva poslije ponoći pošli smo u spavaće sobe. Sa kompozitormo je bio vozač, logično je da ćemo Dragana i ja spavati zajedno, a njih dvojica. Međutim, kompozitor je tako pijan zvao Draganu u sobu da pričaju. Ona je tada imala 16 godina, nisam znala šta bi pričala s njim u to doba, ali sam joj rekla da slobodno uđe, da ću je ja čekati ispred vrata. U jednom trenutku začulo se neko komešanje, opiranje… Znala sam da pokušava da je primora na nešto što ona ne želi. Uhvatila sam se za kvaku, kad ono vrata zaključana. Odmah sam rekla da obiju vrata, međutim ona su se otključala, a Dragana mi je pritrčala u zagrljaj. Odmah sam pozvala vozača da nas vrati u Beograd. Ona je bila jako potresena, prijetila mu je: ‘Kad te budem rekla mom ocu, vidjet ćeš šta će da se desi’! Ubijedila sam je da šuti jer će to samo da joj šteti. Cijeli put ka Beogradu sam je smirivala. Ovu priču sam objavila da niko u takvim ljudima ne bi vidio svog idola – zaključila je Verica.

Komentari

komentara