Magazin

Nestabilno vrijeme do kraja sedmice

Napisao H. H.

Danas se u Bosni i Hercegovin očekuje više sunčanog vremena prijepodne.

Po kotlinama i uz riječne tokove, u jutarnjim satima, moguća je magla ili niska oblačnost. U drugoj polovini dana, jači razvoj oblačnosti, uslovit će pljuskove i grmljavinu. Pljuskovi će lokalno biti i obilni, a postoje uslovi i za pojavu grada. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje od 16 do 20, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30, na jugu do 32 stepena.

Sutra se više sunčanog vremena očekuje u jutarnjim satima. Od sredine dana, jači razvoj oblačnosti, će usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Pljuskovi će lokalno biti i obilni, a postoje uslovi i za pojavu grada. Vjetar slab do umjerene jačine sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje od 16 do 20, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 28, na jugu zemlje do 30 stepeni.

Meteorolozi za subotu prognoziraju malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Od sredine dana, postupno povećanje oblačnosti. Tokom dana, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini bez padavina. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje od 16 do 20, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30, na jugu zemlje do 32 stepeni.

U nedjelju sunačno vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine se očekuju u zapadnim, istočnim i ponegdje u centralnim djelovima. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje od 16 do 20, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30, na jugu zemlje do 32 stepena.

Komentari

komentara