Magazin

Svi pričaju o kraljičinom izrazu lica na vjenčanju: Da li je istina zaista OVOLIKO SUROVA?

Napisao A. K.

Pored euforije i oduševljenja koje su juče pratile vjenčanje princa Harryja i Meghan Markle (od juče vojvode i vojvotkinje od Saseksa) u dvorcu u Vindzoru u južnoj Engleskoj, mjesto među reakcijama našle su i ne tako pozitivne priče, među kojima se nalaze i slike kraljice Elizabete II, ne tako raspoložene.

Kraljica je na vjenčanje stigla u svjetlo žutom odjelu sa ljubičastim ukrasom na žutom šeširu (žuta i zelena su inače njena omiljena boja) u društvu supruga princa Filipa, prenosi “Žena“.

I dok su sve ostale zvanice plijenile osmijehom, kraljice je izgledala neraspoloženo. I to je mnogima bilo dovoljno za zaključak da Elizabeta II nije zadovoljna bračnim izborom svog unuka Harryja.

Istina ili nagađanja?

Oni koji podržavaju ovo prvo, a koji su, čini se i jedva dočekali povod za negativne priče ove vrste, kraljičin izraz lica su protumačili kao izraz krajnjeg nezadovoljstva, pa su ga čak i povezali sa uvijek opravdano kritikovanim rasizmom.

Kažu kritičari ne dopada se kraljici činjenica da je Meghan poluafroamerikanka.

A podsežaju i na činjenicu da je vjenčanje vojvotkinje i vojvode od Kembridža 2011. u Vestminsterskoj opatiji ispratila sa daleko boljim raspoloženjem.

Oni koji pripadaju drugoj strani nekritičara, a možda i strani onih “objektivnijih” poručuju da kraljica ima 92 GODINE i da je njen izgled “posljedica” njenih godina.

Da li je to i razlog što kraljica nije pjevala na vjenčanju pjesmu koju su pjevali svi ostali gosti, uključujući i mladence?

Srećom, ugledali smo na vjenčanju u nekoliko navrata Elizabetin osmijeh.

Komentari

komentara