Magazin

Pripremite kišobrane: Narednih dana u BiH oblačno vrijeme s kišom

Napisao H. H.

Danas u ranim jutarnjim satima pretežno oblačno vrijeme, mjestimično sa slabom kišom na zapadu, a na jugu s pljuskovima.

U ostatku dana, malo do umjereno oblačno i sunčano i uglavnom bez padavina. Poslijepodne, povećanjem oblačnosti, u centralnim, zapadnim i jugozapadnim podrčjima može pasti malo kiša ili kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura od 7 do 15, a najviša dneva temperatura od 18 do 24 stepena.

Meteorolozi za sutra najavljuju pretežno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Krajem dana i u večernjim satima postepeno naoblačenje. Jutarnja temperatura od 7 do 11, na jugu od 10 do 14, a najviša dnevna od 19 do 25 stepeni.

U nedjelju će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne i u večernjim satima očekuje se kiša i pljuskovi. Na istoku i jugoistoku Hercegovine bez padavina. Jutarnja temperatura od 9 do 15, na jugu do 18, a najviša dnevna od 18 do 24, na jugu do 26 stepeni.

Prema prognozama meteorologa, u ponedjeljak se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne, kiša i pljuskovi se očekuju u južnim i jugozapadnim djelovima, a poslije podne i u cijeloj zemlji. Jutarnja temperatura od 9 do 15, na jugu do 17, a najviša dnevna od 17 do 23, na jugu do 25 stepeni.

Komentari

komentara