Magazin

Ova stvar može bukvalno da prepolovi dužinu p*nisa- i trenutno su svi muškarci u opasnosti

Napisao H. H.

Verovatno se svakom frajeru naježi svaka dlaka na glavi, kad čuje za potencijalno smanjenje svog visuljka

Veličina penisa je velika stvar za većinu frajera, uprkos tome što žene stvarno, apsolutno nije briga za njihovu veličinu. Zbog toga se verovatno svim muškarcima naježi svaka dlaka na glavi, kad čuju za potencijalno smanjenje penisa, a ne znaju da je ono sasvim moguće, česato i da ga može izazvati više faktora, piše “Telegraf“.

Momci su verovatno primetili da se njihov penis malo smanji u hladnoj vodi, a isto to se dešava i kada je hladno vreme. Urolozi kažu da momci mogu da očekuju da im se penis smanji i do 50 procenata svoje dužine i do 20-30 procenata širine u zavisnosti od toga koliko je niska temperatura.

Ovo bi moglo da izgleda kao okrutna šala, ali postoji veoma dobar razlog zbog kog penis tako reaguje na hladnoću. On se sastoji od sunđerastog tkiva koje sadrži kapilare koji omogućavaju sakupljanje krvi. Na hladnom vremenu, telo skuplja krvne sudove kako bi održalo toplotu tela. To znači da više krv teče do sredine tela kako bi zaštitila vitalne organe, a testisi se podižu bliže telu kako bi se zaštitili od hladnoće.

Smanjenje penisa može biti jako neprijatno, a može se desiti i da pritiskom veša muškarac oseti bolno trenje ili peckanje. Srećom, ovo skupljanje nije trajno i traje onoliko koliko je muškarac na hladnom, već nekoliko minuta nakon ulaska na toplo, on se vraća u normalnu veličinu.

Evo još faktora zbog koji se penis može smanjiti:

1. Hladnoća

Najčešći uzrok smanjena penisa je hladnoća – koja može uticati na to da penis izgubi čak 50 procenata svoje veličine. To se događa zato što se na hladnoći krvni sudovi sužavaju.

2. Stres

Drugi uzrok smanjenja penisa može biti stres, pri kom se dešava sličan proces kao na hladnoći. Krvni sudovi se sužavaju što utiče na veličinu.

3. Pušenje

Pušenje cigareta može smanjiti veličinu penisa i do centimetar. To se dešava zbog zakrčenja krvnih sudova i nemogućnosti da krv normalno teče kroz vene i da pravilno snabdeva telo.

4. Starenje

Starenje je takođe jedan od uzroka smanjenja penisa, tokom godina se on može smanjiti i do 3 centimetra.

Komentari

komentara