Magazin

DETALJI OPTUŽNICE: Zoran u bijesu razmazivao Jeleninu krv po kolima!

Napisao A. K.

Zoran Marjanović (39) optužen je da je 2. aprila 2016. na nasipu Crvenka u Borči ubio suprugu Jelenu Krsmanović Marjanović (33), a među dokazima koji ga terete nalazi se i Jelenina krv, nađena u njegovom automobilu! Kako „Alo!“ saznaje, Viši sud u Beogradu je u petak, pred kraj radnog vremena, primio optužnicu protiv Zorana Marjanovića, kojom se okrivljenom na teret stavlja izvršenje krivičnog djela teškog ubistva na svirep način, prilikom kojeg je pokazao izrazitu upornost i bezobzirnost.

 Zoran je sa suprugom i njihovom kćerkom Janom kobnog dana došao na nasip. Odvojio se od djeteta i napao suprugu. Najprije ju je izbo po vratu i ruci, a zatim joj zadao smrtonosne udarce po glavi, dok je ona pokušavala da se spasi – prenosi naš izvor navode iz optužnice i dodaje da su od posebnog značaja za podizanje optužnice bile DNK analize rađene u Nacionalnom kriminalističko-tehničkom centru u Novom Sadu.

– Jedan od bitnijih dokaza, koji terete Zorana, jeste Jelenina krv nađena u Zoranovom automobilu marke “mercedes”, kojim su se supružnici zajedno sa svojom maloljetnom kćerkom kobnog dana dovezli na nasip Crvenka. DNK analize pokazale su da je tragova Jelenine krvi bilo na zadnjem sjedištu, na podu i u gepeku. S obzirom na to da je Jelena dovezla automobil do nasipa, postavlja se pitanje otkud njena krv na zadnjem sjedištu i u gepeku? Pretpostavka je, pošto je izolovani DNK profil miješan, što znači da je bilo tragova koji pripadaju i Zoranu i Jeleni, da je okrivljeni nehotično ostavio ove tragove, nakon što je usmrtio suprugu – prepričava naš sagovornik delove optužnice.

Kako je „Alo!“ ranije pisao, osim DNK analiza, rađena su i brojna vještačenja, a najznačajnije za podizanje optužnice bilo je vještačenje mobilnih telefona i baznih stanica.

– Telekomunikaciono vještačenje pokazalo je da je Zoran Marjanović 2. aprila gasio svoj mobilni telefon, i to u vrijeme kada je Jelena ubijena. On je bio nedostupan dvadesetak minuta i to u vrijeme koje se poklapa sa vremenom smrti Jelene Marjanović, između 16.38 i 17.04 sati. Nakon toga on je ponovo aktivirao svoj mobilni i prvo je pozvao Jelenu. Istu stvar uradili su i drugi članovi porodice Marjanović. Neaktivnost na njihovim telefonima uočena je između 16 i 17.30 sati – kaže izvor i navodi da je vještak zaključio da je Zoran isključio svoj telefon kako bazne stanice ne bi mogle da ga registruju.

I iskaz svjedoka, bicikliste Milana Radića, podudara se sa satnicom vještaka. Naime, on je izjavio da je 2. aprila 2016, u periodu između 16.38 do 17 sati vidio muškarca i ženu kako silaze sa nasipa, na mjestu na kojem je 3. aprila nađeno Jelenino tijelo.

– Iako svjedok nije mogao sa sigurnošću da tvrdi da se radilo o Jeleni i Zoranu, snimci sa kamera ukazuju na to da se radi o njima dvoma – navodi sagovornik detalje iz optužnice.

(Alo.rs)

Komentari

komentara