Magazin

Za Cecin siguran let: U šest mjeseci izdvojeno 250.000 KM za helikopter RS-a

Napisao H. H.

Kako bi posljednji let Svetlane Cece Ražnatović iznad Banje Luke bio što sigurniji i ugodniji, porezni obveznici u RS-u su samo u posljednjih šest mjeseci prošle godine izdvojili gotovo 250.000 KM.

Toliko je, naime, u tom periodu izdvojeno novca iz budžeta za potrebe servisiranja i održavanja helikoptera u vlasništvu Helikopterskog servisa RS-a. Pokazuje to objavljeno godišnje obavještenje o dodjeli ugovora za okvirni sporazum, kojeg je Helikopterski servis RS-a sklopio sa jednom kompanijom.

Radi se o kompaniji Avioservis “IKAR” a.d. Banja Luka, koja je na osnovu ugovora zaključenog 10. maja 2017. godine u narednih šest mjeseci izvršila 30 intervencija na helikopteru kojeg ponajviše koristi predsjednik entiteta RS Milorad Dodik. Za te je intervencije naplatila ukupno 249.500 KM.

– Let je realiziran u znak zahvalnosti za humani gest koji je pjevačica najavila, a to je da će dio prihoda sa novogodišnjeg koncerta uplatiti u humanitarne svrhe – navodi se u odgovoru Helikopterskog servisa RS-a nakon kritika javnosti zbog besplatnog leta za Svetlanu Cecu Ražnatović i njenu porodicu.

Nedugo prije tog leta, 5. decembra 2017. godine, potpisan je ugovor za popravku helikoptera vrijedan 83.939 KM, piše između ostalog “Faktor.ba“.

 

Komentari

komentara