Magazin

U BiH danas oblačno vrijeme s jakim udarima vjetra

Napisao H. H.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno i uglavnom vjetrovito vrijeme.

U Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne sa slabom kišom, a u ostalim djelovima bez padavina. Vjetar umjeren sa jakim udarima južnog smjera. Tokom noći na četvrtak izgledni su i olujni udari juga brzine od 60 do 80 km/h. Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne vjetar je slabiji u odnosu na ostala područja. Jutarnja temperatura zraka između 1 i 7, na jugu od 4 do 8, a najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 14, na jugu do 16 stepeni.

Za sutra meteorolozi najavljuju oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, Krajini, zapadnim, jugozapadnim i centralnim područjima Bosne. Jače padavine očekuju se u Hercegovini i na jugozapadu. Krajem dana padavine se šire i na ostala područja.

U noći na petak, padom temperature zraka, kiša će u Bosni postupno preći u susnježicu i snijeg. Jugo će do jutra oslabiti i tokom dana je vjetar slab. Tokom noći na petak vjetar mijenja smjer na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 9, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13 stupnjeva.Tokom dana, postupan pada temperatura zraka.

petak će prijepodne preovladavati oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom ili snijegom, a u drugoj polovini dana slab snijeg još može padati u centralnim i istočnim područjima. Poslijepodne se očekuje razvedravanje u Krajini i Hercegovini. Vjetar slab do umjeren jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna od -1 do 5, na jugu zemlje do 9 stupnjeva.

Komentari

komentara