Magazin

Danica radi na tome da se UGOJI: Kao mršavica sam bila nesrećna, danas nosim broj 44 i SREĆNIJA SAM NEGO IKAD

Napisao H. H.

Društvene mreže uglavnom nameću što je moguće manji broj kilograma kao ideal lepote. A Danica je rešila da krene suprotnim smerom, i danas izgleda ovako.

Danica Marjanović je poreklom iz Hrvatske, ali živi u Irskoj. Kao tinejdžerka je, kaže, patila od telesne dismorfije i u fazama kada je bila najmršavija nije volela svoje telo.

– U vreme kada sam najbolje izgledala, bila sam i najnesigurnija, najparanoičnija, najanksioznija i najautodestruktivnija – poručuje Danica. U to vreme nosila je konfekcijski broj 34.

Kao tinejdžerka došla je do broja 38, i i dalje je bila uvek nesigurna i opterećena svojim izgledom. Danas, sa 24 godine, nosi broj 44 i poručuje da nikad nije bila srećnija.

– Isto ogledalo, ista soba i 7 godina razlike. Ne mogu ni da opišem koliko sam “zabrinutih” komentara čula na račun svog zdravlja a koji su zapravo prikrivene uvrede.                                                                                                                                                                         zena.blic.rs

“Slažem se da treba da prihvatiš sebe…ali moraš da vežbaš da bi volela svoje telo”. Da li biste rekli nekome ko pati od anoreksije i ko je tek počeo da se oporavlja da mora da vežba da bi dokazao da se voli? Ne. To što se moje telo ne uklapa u standarde vezane za poremećaje u ishrani ne znači da možda sebi ne ushraćujem hranu. I niko nema prava da mi govori kako se voli/ne voli moje telo. Niko od vas pojma nema koliko sam napredovala u odnosu prema svom telu i vežbanju. Nakon meseci terapije shvatila sam da sam bila na ivici anoreksije, a znate zašto mi nikada nije bila dijagnostikovana? Jer se nikada nisam smatrala dovoljno mršavom da bih zapravo zatražila pomoć. Suočila sam se sa svojim najvećim strahom u životu i pretvorila sam ga u nešto divno – poručuje Danica.

Sada Danica pokušava da izgradi karijeru plus sajz modela.

– Nema ničeg lošet u tome da volite svoje telo. Važno je da ste zdravi i srećni, to su dve najvažnije stvari u životu – poručuje Danica.

Komentari

komentara