Magazin

Deset zdravih navika jedne od najljepših žena BiH

Napisao H. H.

Džejla Glavović-Očuz jedna je od naših najbolje plaćenih manekenki. Za sebe kaže da je stvorena za scenu, a recept njenog uspjeha je to što se ne pretvara u nešto što nije

U svijet mode ušla je kao četrnaestogodišnjakinja. Godine 2002. pobijedila je na izboru “Miss planete Zemlje” na Filipinima i tako svojoj domovini donijela jedinu internacionalnu krunu sa ovog izbora. Kaže da joj to nije mnogo pomoglo u manekenskoj karijeri jer su Miss i model različiti pojmovi.

Džejla se i danas trudi da, gdje god ode, promovira Bosnu i Hercegovinu, i afirmira naše modele koji, nakon toga, ostvaruju zapažene rezultate.

Napravila je uspješnu karijeru radeći svuda po svijetu, a najviše za italijansko tržište.
Escadin je model, zaštitno lice Graziella Firenze i Marc Cain-a, a u našoj zemlji izvorske vode Oaza i kozmetičke kuće Farmasi.

Džejla je i prva Opel brand ambasadorica iz BiH. Uspješna poslovna žena, koja danas važi za utjecajno ime u svijetu mode, krasila je i brojne naslovnice prestižnih magazine širom svijeta.
Obavezan doručak, dovoljno sna i flaša vode osnove su dobrog zdravlja, smatra Džejla, koja je u moru obaveza pronašla vremena i za portal Coolstyle otkrila svojih deset zdravih navika.

RANIJE IDEM U KREVET

– San je jako važan, ne samo za izgled, nego i kompletnu produktivnost koja nas čeka narednog dana.

DORUČAK JE OBAVEZAN

– Ranije mi se često dešavalo da ne stignem doručkovati, pa sam u popodnevnim satima osjećala jaku iscrpljenost. Uvidjela sam grešku, i već dugo prvi obrok u danu je nešto što je moj obavezni jutarnji ritual.

NE ODVAJAM SE OD FLAŠE VODE

– Kod nas većina ljudi nažalost nije svijesna koliko je važno unijeti dovoljno vode u organizam tokom dana. Kao zamjenu dnevno piju ogromne količine kafe što je velika greška.

RIJETKO TOKOM DANA NOSIM ŠTIKLE

– Ta navika pogubna je za kičmu. Previše sam vremena provodila u visokim potpeticama tokom života da ih sada obuvam samo u posebnim prilikama i kada to posao zahtijeva.

IZBJEGAVAM NEGATIVNE I ZLE LJUDE

– Naučila sam da prvi utisak o nekome nije relevantan te da vrijeme pokazuje kakav je neko čovjek. Ako ih već ne možemo promijeniti, onda takve ljude trebamo izbjegavati.

NIKAD NE ZABORAVLJAM DA JE OVAJ SVIJET PROLAZAN, PA NE ROBUJEM MATERIJALNIM STVARIMA

– Vrlo je važna navika biti svjestan toga jer ćemo tako lakše naći sreću u malim stvarima koje su i najvažnije poput porodice, prijatelja, činjenja dobrih djela.

BRINEM O SVOJOJ KOŽI

– Imamo različite haljine, cipele, torbice, ali kožu samo jednu i u nju trebamo ulagati. Adekvatna prehrana, dovoljno vode i kvalitetni preparati za njegu garant su zdrave i privlačne kože.

NIKAD NE PRESTAJEM DA RADIM NA SEBI

– Stvorila sam naviku da čitam, kontantno učim i radim na sebi. Mislim da se to itekako isplati.

PUTUJEM

– Uz posao koji radim dugi niz godina imam mogućnost putovati. To nisam prestala ni kao supruga ni kao majka. Za mene život je nezamisliv bez kretanja. Putujući otkrivam zanimljive destinacije i istinski uživam u tome.

RADNI DAN I SVOJE VRIJEME PAMETNO RASPOREĐUJEM

– Kako bi izbjegla nezadovoljstvo vrijeme raspoređujem na prioritete i nikada u poslijepodnevnim satima ne zakazujem bilo kakve sastanke ili posao. To vrijeme rezervirano je samo za mog sina.

Komentari

komentara