Magazin

MISLIM DA JE TO BILA MOJA GREŠKA: Poruka koju je Dona Ares poslala tokom borbe sa rakom, natjeraće vas na razmišljanje!

Napisao H. H.

Pjevačica Donna Ares preminula je jučer u 41. godini nakon duge borbe sa rakom. . Njeni intervjui bili su puni mudrosti, pogotovo oni koje je davala u periodu kada se suočavala sa nedaćama koje je bolest donijela.

Tako je ona 2015. godine kazala kako je svoj život često zapostavljala na uštrb posla i nije marila za sebe.

 “Upućujem ljude da nađu vremena za sebe pre svega. Mislim da je to moja greška bila što nisam radila. Meni je posao bio na prvom mestu i sve mi je bio posao“, ispričala je tada Dona za senzacija.ba.

Pažnju i nervozu su joj unosile i sitne stvari koje su toliko bile banalne, ali je i tu pronalazila dozu humora u najtežim danima.

“Moja problematika je bila to što sredim kosu i otpjevam tri pjesme na bini i ona mokra. Ja onda ludim, što nemam kratku kosu. Sređivala sam je, a na bini izgledam k'o kokoška”, kazala je Dona tada.

Prije nekoliko mjeseci, Dona je izjavila da se razvodi. Taj događaj je očigledno otežao njenu borbu sa rakom. Mnogi govore da je upravo zbog toga i posrnula dodatn

Reakcije na vijest o smrti Azre Kolaković, poznatije kao Donne Ares stižu tokom cijelog dana i brojne poznate ličnosti objavile su posljednji pozdrav poznatoj bh. pjevačici.

Naravno, među njima je neizostavan Almir Čehajić Batko, poznati bh. humanista, koji je među prvima posjetio Donnu Ares u bolnici i ponudio joj pomoć Otvorene mreže, humanitarne organizacije koju Batko vodi, a koja je pomogla mnogim građanima BiH.

On se od svoje prijateljice oprostio emotivnim statusom na društvenoj mreži Facebook.

“Zauvijek nas je napustila Donna Ares. Idi, idi moja vilo, dok se srce nije prevarilo”, napisao je Batko.

Podsjećamo, vijest o smrti Donne Ares saopćene su tokom popodnevnih sati u ponedjeljak, nakon čega su počele stizati brojne reakcije poznatih iz cijele regije. Donna je preminula u 41. godini života, nakon dugogodišnje borbe sa teškom i opakom bolešću.

Posljednji ispraćaj, te ukop i dženaza bihaćke heroine zakazani su za srijedu, kada će Donna biti ukopana na gradskom mezarju u Bihaći.

Također, najavljeno je da će istog dana biti održana i komemoracija, ali termin i lokacija još uvijek nisu poznati.

– Hvala joj na svakoj podijeljenoj riječi sa svima nama u kojima sam i sama pronalazila snagu – napisala je Dijana Milojković

Donna je ostavila danas u šoku mnoge kolege, ali i prijatelje. Svi pokušavaju na poseban način da joj upute posljednje riječi.
Dona Ares preminula je u 41. godini života poslije teške borbe sa rakom. Od pjevačice su se oprostile mnoge javne ličnosti, kao i misica Dijana Milojković. Srbijanska ljepotica, koja isto vodi borbu sa rakom, objavila je na Instagramu potresnu poruku kojom se oprostila od Done.

– Jedna predivna žena zmaj je napustila ovaj svijet, ali znam da se konačno odmorila… Hvala joj na svakoj podijeljenoj riječi sa svima nama u kojima sam i sama pronalazila snagu. Hvala joj na podršci koju mi je pružala, hvala joj na osmijehu u kom smo vidjeli nadu, a koji je nesebično dijelila sa svima nama! Odavno sam shvatila koliko je njen osmijeh plemenito djelo… Dosta toga sam naučila od nje i hvala joj na svemu! Svi mi, zmajevi i zmajice, ćemo nastaviti tu gdje je ona stala... Najiskrenije saučešće cijeloj njenoj porodici – napisala je Dijana. novi.ba

 

Komentari

komentara