Magazin

BOLEST JE BILA JAČA OVO JE BILA NJENA NAJVEĆA ŽELJA: Donna Ares je htjela da uradi samo jednu stvar prije smrti! ShareTweet Reddit

Napisao H. H.

Bihaćka heroina Azra Kolaković, poznata po umjetničkom imenu Donna Ares, izgubila je bitku sa opakom bolešću i zauvijek je napustila ovaj svijet.

Njeno srce je prestalo da kuca nakon nekoliko godina borbe sa teškom bolešću.

Donna Ares se borila s opakom bolešću tri puta, a liječila se u Bihaću, Sarajevu i Danskoj. Dva puta je pobijedila rak, ali se vratio.

Sve vrijeme je bila pozitivna i sa svojim fanovima dijelila dane borbe. Osnovala je i fondaciju za prikupljanje sredstava za liječenje raka, ali ju je nakon godinu dana zatvorila.

Dona je pred smrt svojim pratiocima na društvenoj mreži Fejsbuk otkrila da se pomirila sa životom u simbiozi sa rakom i da nije bila svjesna koliko će bolest brzo napredovati.

Tada je navela da se trudila da se ponaša kao najzdravija osoba uz sve nedostatke. Dona nije željela da krije svoju bolest, već je otvoreno govorila o svemu, a najviše zbog toga kako bi pomogla svim ženama koje su se susrele sa istim zdravstvenim problemom.

“Probala sam glasnu i tihu varijantu, radi ličnog istraživačkog eksperimenta za novu knjigu koju pišem. Rak se ne tuče u tišini, barem ja nisam taj tip. U tišini padamo u još veću tišinu i polako na sve pristajemo, pa tako i da se predamo. To nije u mom stilu”, napisala je Dona. Nažalost, nije dočekala da objavi svoju knjigu. novi.ba

Komentari

komentara