Magazin

Otkrijte ko vas je izbrisao s liste prijatelja na Facebooku

Napisao A. K.

Christopher Sibona student s Univerziteta Colorado objavio je istraživanje u kojem se bavio time koji tip ljudi najčešće brišemo s Facebook liste prijatelja, a istraživanje je proveo na uzorku od 1.330 ljudi.

U istraživanju je došao do zaključka kako je “najčešći tip prijatelja koji je uklonjen s liste prijatelja, neko iz srednje škole (18,6 postoU istraživanju je došao do zaključka kako je “najčešći tip prijatelja koji je uklonjen s liste prijatelja, neko iz srednje škole (18,6 posto)”.

Sibona je zaključio kako njih brišemo s popisa prijatelja zbog polarizirajućih objava i što prečesto stavljaju objave o nebitnim stvarima, piše “Buka“…

“Ispitivanje tendencija brisanja prijatelja na Facebooku pruža jedinstvenu priliku za proučavanje raspada prijateljstava, jer postoji određeni trenutak početka online prijateljstva (zahtjev za prijateljstvom) i marker za kraj odnosa (brisanje s popisa prijatelja)”, zaključuje Sibona.

KAKO ĆETE ZNATI DA VAS JE NEKO IZBRISAO SA LISTE PRIJATELJA?

Za to postoje razne aplikacije, no Facebook ne preporučuje da ih koristite, prenosi Mental Floss. Jedna od njih je, prigodno nazvana, Who Deleted Me.

Još jedna aplikacija, ovaj put specijalo napravljena za Android, je Who Unfriended Me?  koja funkcioniše na sličnom principu.

Iste ovakve aplikacije možete skinuti i za druge društvene mreže, poput Twittera, ali i Instagrama.

Komentari

komentara