Magazin

TRAGEDIJA: Komšije osjetile SMRAD u zgradi, a ono što su zatekli LEDI KRV U ŽILAMA

Napisao H. H.

Nepodnošljiv smrad širio se skoro mjesec dana zgradom u Bulevaru kralja Aleksandra 420 u Beogradu (Srbija), da bi u jednom stanu bila pronađena dva beživotna tijela!

U utorak oko 13 sati srbijanska policija je, naočigled zaprepaštenih komšija, iznjela tijela Aleksandra T. starog oko 60 godina i njegove majke Dragice (oko 80).

To je, međutim, bio samo epilog nesvakidašnje drame koja se odvijala tokom marta u trinaestospratnoj zgradi na beogradskoj Zvezdari.

Očajni stanari čak dvije sedmice uporno su “njuškali” od stana do stana, podruma i suterena ne bi li otkrili odakle dolazi smrad. A onda, kada su iz jednog u suterenu “počele da izlaze mušice”, njihove sumnje su se obistinile.

Kako kažu i dalje su šokirani pošto je utvrđeno da su njihove komšije bile mrtve u stanu čak 25 dana. Čak ni prva komšinica preminulih nije slutila da je u stanu do njenog sve to vreme užasan prizor, piše “Blic“…

“Kroz cijeli hodnik se osjećao neprijatan miris, nisam odmah pomislila da se nešto dešava baš tu pored mene. Komšije su provjeravale i u podrumu da nije nečiji kiseli kupus ili uginula mačka. Čak sam i stari zamrzivač ispred vrata otvarala da vidim da nije možda nešto u njemu. Na kraju sam, međutim, počela da sumnjam”, priča prva komšinica preminulih.

Komšije, kako kaže, nije dobro poznavala.

“Sa sinom sam bila na “dobar dan”, vidjela bih ga kako nosi u ruci pelene majci. Nju nikad nisam ni vidjela. On je prošle godine otišao u penziju, prije dok je radio, neka žena je pomagala njegovoj majci. Otac mu je umro prije nekih 10-12 godina”, priča prva komšinica.

Ispred njenog i stana preminulih i dalje se nalazi velika bijela mrlja od sirćeta, nakon neuspješnog pranja krvi sa pločica, nakon iznošenja tijela.

“U hodniku je bilo toliko krvi kao da su klali životinje…”, kaže i dalje pod utiskom S. V. sa osmog sprata.

Sirće se i dalje osjeća, ali nesnosan smrad je nestao nekoliko sati nakon iznošenja tijela.

“Pretpostavljamo da je on imao infarkt i pao, a da je ona pokušala da ustane i da mu pomogne. Ona je imala šlog i iz kuće nije izlazila godinama” , priča S. V.

Iako se pretpostavlja da u ovoj tragediji nije bilo elemenata nasilja, forenzičari su na licu mesta obavili svoj dio posla, a nakon obdukcije znaće se i tačan uzrok smrti.

 

Komentari

komentara