Magazin

Sve ČUDNE okolnosti u vezi navodne OTMICE BEBE u Obrenovcu!

Napisao H. H.

Dan nakon vijesti da su četvorica migranata navodno pokušala da otmu bebu ženi u Obrenovcu, pojavila se i druga strana priče. Naime, maloljetnik koji je zbog incidenta priveden na saslušanje rekao je da im otmica nikako nije bila namjera. Mnoge izjave u ovom slučaju su protivriječne, a činjenica malo, ali jedno je sigurno – poslije ovog “slučaja“ odijum građana i dijela medija prema prisustvu imigranata u Obrenovcu je porastao, a vlasti su požurile da migrantima poslije ovog, još nepotvrđenog, slučaja otmice, ograniče kretanje.

Protivriječnih izjava i predrasuda je mnogo, činjenica malo, a slučaj je iz Osnovnog javnog tužilaštva u Obrenovcu prebačen u Više javno tužilaštvo u Beogradu, na odjeljenje za maloljetnike.

 

–  U utorak oko 19 sati četvorica mladića su napala moju sestru Anu Blažić dok se u Nemanjinoj ulici šetala sa svojim jednogodišnjim sinom i moje dvoje djece. Momci su polako išli iza nje, a onda ju je jedan od njih iznenada gurnuo u stranu i pokušao da joj otme kolica, dok su ostala trojica posmatrala šta se dešava. Međutim, Ana se borila i uspjela je da zgrabi kolica nazad – izjavio je za “Blic“ Predrag Velimirović, prenevši nam priču koju je čuo od sestre i svog osmogodišnjeg sina.

 

Kako saznajemo od izvora bliskog istrazi, žena je prijavila konflikt sa migrantima u utorak uveče. Tek dva sata kasnije, na društvenim mrežama se pojavila informacija o pokušaju otmice, a onda je i majka dopunila priču sa novim tvrdnjama, “moguće kada se sabrala i shvatila šta se desilo“, navodi izvor.

 

Protivriječni iskazi i nedostatak svjedoka

 

Nakon incidenta priveden je maloljetni migrant, koji je, kako saznajemo od izvora bliskih istrazi, na saslušanju rekao da je došao u sukob sa mladićima koji su bili u društvu žene sa bebom, koja je prijavila napad.

 

Maloljetnik je rekao da su on i njegovi prijatelji bili isprovocirani od strane mladića i da su počeli da se gurkaju. U tom gurkanju su se, prema riječima migranta, kolica sa bebom zakačila i otkotrljala. Kako kaže, niko nije imao namjeru da otme bebu.

 

Međutim, brat Ane Blažić nije pominjao da je njegova sestra bila u bilo čijem društvu u trenutku napada. On je medijima rekao da se u blizini u tom trenutku našao još jedan Obrenovčanin, koji joj je pritekao u pomoć i da su zajedno su rastjerali mladiće.

 

Ko je Obrenovčanin koji je pomogao Ani da odbrani dijete, nije poznato, niti se svjedok te večeri pojavio u policijskoj stanici u Obrenovcu. Ipak, Ana je sigurna da migrant nije želio njenu torbu, tvrdi Predrag.

 

Zbog osjetljivosti slučaja i činjenice da su svi osumnjičeni maloljetnici, Više tužilaštvo odlučilo je da ne saopštava detalje istrage, rečeno je “Blicu“ u toj instituciji.

 

Bilo kako bilo, poslije ovog slučaja, koji je ekspresno osudio i predsjednik opštine Miroslav Čučković, u Obrenovcu je jučer povećano prisustvo policajaca, a za migrante su uvedene posebne mjere kretanja.

 

– Duboko smo razočarani postupkom ovih ljudi. Sve i da su joj samo uputili ružnu riječ, nedopustivo je ovako uzvratiti na gostoprimstvo. Bijesan sam kao Obrenovčanin i kao roditelj. Šta se tu desilo, istraga će utvrditi, a pojačane snage policije biti garant bezbijednosti građanima Obrenovca – izjavio je predsjednik te opštine Miroslav Čučković.

 

Mišljenja građana Obrenovca povodom ovog događaja bila su podijeljena. Dok jedne plaši prisustvo stranaca u njihovom gradu, drugi u tome ne vide problem.

 

– Nije mi jasno šta će ikome od njih diete? Nekog konflikta je bilo sigurno, ali baš otmica bebe, mislim da je to prenaduvano. Ovdje su od skora, ali dođu ponekad u kafanu, uvijek sve fino. Znamo da se svađaju i tuku među sobom, ali mi dosada sa njima nismo imali problema – rekli su nam u jednom ugostiteljskom objektu.

Komentari

komentara