Magazin

Vaspitačice su ih zvale ‘domaće vreće za spavanje’: Fotografije beba iz vrtića šokirale svijet (VIDEO)

Napisao A. K.

Način na koji su vaspitačice jednog vrtića iz Kansasa stavljale decu na spavanje, šokirale su čitav svet.

Stravična vest ovih dana obilazi Kanzas, ali i čitav svet, nakon što je otkriveno da se u jednom vrtiću vaspitačice prema deci ponašaju na monstruozan način.

Naime, kako je istraga i potvrdila, decu, uglavnom bebe, uspavljivale tako što bi ih položile na stomak, obmotale ćebencetom ili čaršavom i onda ih privezale gumicom za kosu da se ne bi mrdale.

To su zvale „domaćim vrećama za spavanje“, i kao što ste verovatno i pomislili, ove vreće su izrazito opasne za decu jer ne mogu da se okrenu na leđa, udahnu, niti da uopšte lepo dišu, a posebno je velika opasnost od gušenja pljuvačkom ili povraćanjem.

Roditelji toga uopšte nisu bili svesni sve dok Centar za socijalni rad Kanzasa nije pokrenuo istragu. Majka jedne od zlostavljanih beba, Tanja, ispričala je za „Fox News“ da su je iz Centra kontaktirali i pitali da li je zadovoljna uslovima u vrtiću u koji ide njen sin. Onda su precizirali pitanje i pitali je da li odobrava „situaciju sa spavanjem“, kako su oni to formulisali.

Ispostavilo se da ni Tanja niti bilo ko od roditelja nije znao šta im se dešava sa decom. Uskoro je Tanja saznala da postoji slika upravo njenog sina starog 9 meseci u toj „vreći za spavanje“.

„Bila sam van sebe od tuge, besa, nemoći“, kaže majka.

Isti slučaj desio se Didri i njenom suprugu Džonatanu. Ovaj bračni par gostovao je u emisiji „The Doctors“ 26. oktobra, gde su izneli slično iskustvo.

„Stravično je to saznanje da vam dete u vrtiću vezuju. Nismo imali pojma šta se to dešava“, kažu oni.

Uzbunjivač i osoba koja je pokrenula istragu je anonimna, a radila je u ovom vrtiću i istraga je u toku.

Komentari

komentara