Trudnoća i majčinstvo

‘IMALA SAM OSJEĆAJ DA IMAJU DJECU SAMO ZATO ŠTO SE TO OD NJIH OČEKUJE’ Nevjerojatna iskustva dadilja koje su radile za imućne obitelji

Napisao H. H.

tekako je logično da se dadilje zbliže s obitelji čiju djecu čuvaju, a samim time i svjedoče brojnim situacijama koje im baš i nisu ugodne.

Iako o tome ne smiju pričati, na Redditu su ipak anonimno odlučile podijeliti što su sve doživjele u vrijeme dok su radile za bogate obitelji, piše Daily Mail.

Jedna se tako prisjetila obiteljske drame koja je nalikovala onoj koja se može vidjeti u filmovima.

– Otac obitelji u kojoj sam čuvala djecu imao je i tajnu kćer i drugu obitelj. Imao je toliko novca da se s njim razbacivao. Dostavili su mu fotelju krive nijanse narančaste boje. Nema veze. Ta ide u smeće, a kupit će novu – prisjeća se ova dadilja,piše jutarnji.hr

Djeci se ispunjavala svaka želja.

– Djevojčice su se svađale oko raskošne kuće za lutke. Smirili su ih tako da su ih odvezli u dućan i kupili im sve novo – ispričala je.

Javila se i jedna žena koja se prisjetila situacije kada je njezina cimerica bila dadilja sedmero djece u obitelji jednog azijskog milijardera.

– Zapravo je samo prvo dijete rodila njegova žena, a ostalih šestero na svijet su donijele surogat majke – priča ova žena.

Ostale su šokirane time koliko su roditelji djece koju su čuvale malo uključeni u odgoj svojih potomaka.

– Kći žene iz obitelji kod koje je radila rodila je početkom listopada, a do kraja mjeseca moja je sestra već 80 sati tjedno provodila je s djevojčicom. Otkako je počela raditi za njih, muža je vidjela jednom, a žena je iz doma odsutna od 6 ujutro do 9 navečer – dio je još jedne priče na Redditu.

Javila se još jedna dadilja koja se našla u sličnoj situaciji.

– Roditelji djece u obitelji u kojoj sam radila s njima su provodili minimalno vrijeme iako jedno ima samo pet mjeseci, a drugo tri godine – još je jedno iskustvo u nizu.

Majka je imala još sedam mjeseci rodiljnog dopusta, no za djecu nije imala vremena.

– Radila sam za njih dva dana u tjednu, imali su još jednu studenticu koja je s djetetom bila po dva dana, petkom su imali dadilju koja bi cijeli dan bila kod njih, s tim da su imali i ženu koja im je dvaput tjedno čistila kuću – čudi se ova djevojka.

Iako su ponekad oba roditelja bila kod kuće, ona je bila ta koja se s djecom igrala.

– Često sam imala osjećaj da imaju djecu samo zato što se to od njih očekivalo – zaključila je.

Neke od dadilja istaknule su nedostatak uzbuđenja kod djece kada bi dobila darove ili bi im se priuštilo neko novo iskustvo.

– Najupečatljivija stvar kojoj sam svjedočila u nekim obiteljima je kratkotrajno uzbuđenje kod djece nakon što bi primila darove kao što su neke tehnološke naprave, izleti, džeparac, a to je sve zato što su takve stvari dobivali svaki dan – piše.

Objasnila je kako je to zbog toga što je to njima normalno i očekivano te da je teško djecu nagraditi za njihovo dobro ponašanje ako za njih nisu zahvalni.

– Djeca bi se na Božić znala umoriti od otvaranja tolike količine poklona. Neotvoreni pokloni nekad bi se samo sklonili s puta, a otvorili bi ih tek mjesecima kasnije – još je jedna dadilja podijelila svoje iskustvo. Šokantna je priča djevojke koja je radila za obitelj koja je tjedno za pet dadilja odvajala 100 dolara i nikamo nije išla bez ijedne.

– Dok sam bila na fakultetu, radila sam za bogatu obitelj s dvoje djece. Svako jutro sam se ustajala kako bih djecu spremila za posao, a sama sam ih u školu i vodila jer njihova majka to nije htjela raditi – priča dadilja.

Opisala je i odlazak u park s djecom.

– Njihova majka bi išla s nama, ali ona se na njih nije obazirala. Ja sam bila ta koja ih je cijelo vrijeme imala na oku – kaže dadilja koja priznaje da joj je to uvijek bilo čudno. Jednu dadilju šokirali su odjevni komadi djece koju je čuvala.

– Djevojčice su nosile samo odjeću s potpisom. Burberry, Ralph Lauren, Vineyard Vines, Lilly Pulitzer i slično. Sve ono što prerastu, zamijeni ista skupa stvar. Samo je ruksak djevojčice od 6 godina bio vrijedan 85 dolara – napisala je dadilja koja se ne može načuditi onome čemu je svjedočila.

Komentari

komentara