Trudnoća i majčinstvo

Zašto vam djete nosi crveni konac oko ruke! – RODITELJI, SKIDAJTE CRVENI KONAC! Ako ste ga stavili na ruku djeteta, pročitajte u što ste ga uvalili!

Napisao admin

Često oko ručica malih beba možemo vidjeti crvenu narukvicu ili konac, koja bi trebala služiti za prikupljanje pozitivne energije ili pak za sreću kako će vam roditelji najčešće odgovoriti ako ih pitate zašto im dijete nosi crveni konac oko ruke.


Foto: arhiva

Pater Marko Glogović, poznati pro-life svećenik, svjestan da crveni konac uzima maha čak i među kršćanima upozorava: Roditelji, budite oprezni!

Dr. Oz: TRI trika za energiju tokom cijelog dana

“Iskustvo uči, da smo mi ljudi skloni brzom preuzimanju različitih moda. Čak se i ne pitajući, je li to dobro ili korisno. Vidjevši kako se oblači tamo netko u Americi, na primjer, u nekoliko mjeseci isti odjevni predmet postane, osobito među mlađima, “in” i odjednom ga svi moraju imati. Mladi u New Yorku masovno hodaju sa slušalicama u ušima, naravno, i naši moraju odmah tako hodati. Neko u dalekoj “civilizaciji” spusti pantalone skroz do koljena, razveže tenisice, okrene šiltericu naopako, naravski i neupitno je da i mi moramo slijediti njihov svijetli primjer. I tako dalje i tako dalje. Međutim, nije svako kopiranje bezazleno, nije svaka moda samo “stvar mode“. Progovorit ću o modi koja je uzela maha u nas, čini mi se u nekoliko posljednjih godina, iako se slično događalo mnogo, mnogo prije, kao što otkrivamo, još i u vrijeme Starog zavjeta. Već sam nekoliko puta, na samom obredu krštenja, primijetio da bebe oko ruku nose crvene vrpce. Ispočetka nisam obraćao pažnju na to, ali u posljednjih sam nekoliko mjeseci vidio već četiri malene bebe, kako nose istu narukvicu. Zapanjio sam se činjenicom, da te narukvice (najčešće zlatna, s mini komadićima crvenog polu-dragog kamenja, nanizanih u gustom nizu) sada naveliko proizvode i prodaju u zlatarnicama, a uvriježio se običaj da ih se daruje novorođenčadi, ili odmah nakon rođenja ili kod krštenja! Neko mi reče, da je crvena narukvica postao tako široko primjenjivan običaj, da ga redovno, bez imalo razmišljanja, kupuju i daruju kumovi za krštenje djeteta. Istraživao sam…

 

I saznao, da su crveni končić u prošlim vremenima seoske babe-vračare stavljale dječici oko ruku ili nogu, da ih “štite od uroka”…

 

haber.ba

Komentari

komentara