Trudnoća i majčinstvo

Nevjerovatno – RODILA DIJETE SE GLAVOM KAO KOD ODRASLE ŽENE: Čak i doktori zapanjeni onim šta se zatim desilo…

Napisao admin

Beba koja je rođena sa glavom veličine kao kod odrasle osobe, oborila je sve prognoze doktora da će živjeti vrlo kratko. Sada su joj više od četiri godine…


Ona je rođena sa izuzetno rijetkim medicinskim stanjem, zbog kojeg je dosad podvrgnuta više od 40 operacija, piše “Doznajemo“.

Ali, doktori su ostali u šoku, jer nisu očekivali da će malena Lydia Rankin preživjeti i porođaj.

Roditelji djevojčice, Ruth (40) i Paul (42) čuli su poslije pregleda nakon 20. sedmice trudnoće da njihovo nerođeno dijete ima rijedak moždani poremećaj i doktori su predložili abortus. No, to nije prihvaćeno.

U petom mjesecu 2011. godine rodila se malena Lydia, a prva operacija na mozgu izvedena je kada je imala samo šest sedmica.

Sada su joj četiri i pol godine, još uvijek ne može samostalno micati ekstremitete, potrebna joj je pomoć prilikom hranjenja, treba uzimati šest vrsta lijekova svaki dan… Ali roditelji je jako vole i ne odustaju. Zbog brige o kćerkici napustili su svoja radna mjesta na kojima su prije bili.

Njena mama Ruth iz Wigana (Greater Manchester, Velika Britanija) kaže da Lydia se često smije i voli život.

Ona kaže da je njen suprug Paul njena stijena na koju se može osloniti. Ruth je majka još troje djece Dylan Disley ima 21, Faye 15 i Joseph, 11 godina. Kaže da joj najteže pada neizvjesnot o rezultatima operacija i gledanje patnje svoga djeteta.

«Ali, mi smo jaki i Lydia voli život. Smije se cijeli dan. Ona je nevjerovatna»

 

cure.ba

Komentari

komentara