Trudnoća i majčinstvo

Mame poručuju – U ovim poslovima bi tate trebali više sudjelovati!

Napisao admin

Oba roditelja svjesna su da je roditeljstvo najteži posao na svijetu, ali osim odgovornosti koju imate kako bi dijete izraslo u dobru i kvalitetnu osobu, tu su i mnoge „tehničke“ stvarčice u kojima mame smatraju da bi tate trebali više sudjelovati.


Porodica (Foto: Ilustracija)

Promjena pelena

Najčešće su majke te koje preuzimaju ovaj dio posla i vrlo često maštaju kako bi bilo lijepo kada bi barem povremeno tate preuzeli ovaj dio posla, piše “Index“.

 

Noćna hranjenja

Čak i kada postoji dogovor da se izmjenjujete u noćnim buđenjima, tate često prespavaju noć bez obzira na dogovore. Mamama bi puno značilo da se doista pridržavate dogovorenog i priuštite im jednu cijelu noć u krevetu da odmore i napune baterije.

 

Igra s djecom

Zaboravite na provjeravanje mailove, gledanje filmova ili istraživanja interneta barem na sat vremena dnevno. Odvažite se i osmislite neku zabavnu igru ili barem gugutanje ako je bebica vrlo malena.

 

Isplanirajte spoj s partnericom

Iako će svaka majka reći da joj je obitelj sve i neće pritom lagati, ako ju povremeno iznenadite nekom romantičnom večerom ili šetnjom bit će vam vrlo zahvalna.

 

Vrijeme za odmor

Kada preuzmete brigu o djeci, ne ispitujte neprestano majku za savjet, već preuzmite inicijativu i neka to vrijeme doista bude rezervirano samo za nju.

Ne zvuči teško, zar ne?

cure.ba

Komentari

komentara