Trudnoća i majčinstvo

RAVNO "DOBITKU NA LUTRIJI" – Bliznakinje rođene sa 87 dana razmaka

Napisao admin

Irske bliznakinje, Ejmi i Kejti Eliot su rođene sa gotovo tri mjeseca razmaka. Ejmi je došla je na svijet 1. juna 2012, dok je njena sestra Kejti rođena 87 dana kasnije, 27. avgusta 2012. Za njihov 'podvig' zainteresovani su i u Ginisovoj knjizi rekorda.


blizankinje (foto:cure.ba)

Ljekari kažu da nikada ništa slično nisu vidjeli u svojoj karijeri i da je rođenje sestara Eliot ravno “dobitku na lutriji”.

“Dejli mejl” piše da je njihova majka Marija osjetila prve kontrakcije već u 23. nedjelji trudnoće. Hitno je prebačena u bolnicu gdje joj je pukao vodenjak, a nešto kasnije je na svijet donijela svoju prvu kćerku, Ejmi. Suviše mala, beba je stavljena u inkubator.

“Bila sam umorna nakon porođaja sa Ejmi, ali morala sam da se koncentrišem i potrudim se oko druge bebe. A onda su kontrakcije stale. Kao da se nisam ni porodila. Počeo je da me hvata strah. Jedno dijete mi je bilo na neonatologiji, drugo se batrgalo u mom stomaku”, ispričala je Marija.

Ljekari su joj tada savjetovali da sačeka i da se odmori. Osamdesetsedam dana kasnije, u 36. nedjelji trudnoće, Marija je rodila svoju drugu kćerku, Kejti.

“Bila su to tri najteža mjeseca u mom životu”, kaže mlada mama koja je sačekala rođenje drugog djeteta da bi svoje bliznakinje istog dana upisala u knjigu rođenih, mada sa dva različita datuma.

Cafe.ba

Komentari

komentara