Trudnoća i majčinstvo

Mark Zuckerberg napisao dirljivo pismo kćerkici: “Samo jednom si dijete…”

Napisao H. H.

Priscila i ja smo veoma sretni jer smo postali roditelji male August. Napisali smo joj pismo o svijetu u kojem se nadamo da će odrasti i nadamo se da neće odrasti prebrzo.

Osnivač Facebooka Mark Zuckerberg i njegova supruga Priscila su prije nekoliko dana postali roditelji po drugi put. Ovu vijest je potvrdio Zuckerberg na društvenim mrežama, piše “Hayat“…

Danas je na Facebook objavio fotografiju svoje porodice i objavio dirljivi status koji vam prenosimo u cijelosti:

Priscila i ja smo veoma sretni jer smo postali roditelji male August. Napisali smo joj pismo o svijetu u kojem se nadamo da će odrasti i nadamo se da neće odrasti prebrzo.

Draga, August dobrodošla u Svijet. Mi smo veoma uzbuđeni da vidimo šta ćeš postati. Kada se rodila tvoja sestra nadali smo se da će ona, a sada i ti, odrasti u svijetu s boljim obrazovanjem, manje bolesti, boljim komunikacijama i većom jednakošću. Napisali smo i da se nadamo da ćete sa svim znanstvenim i tehnološkim iskoracima ti i tvoja generacija živjeti bolje od naše i da smo odgovorni da to i omogućimo. Iako se današnje vijesti najčešće fokusiraju na ono sto je loše, mi vjerujemo da će pozitivno pobijediti. Optimisti smo kada si u pitanju ti i tvoja generacija.

Ali, umjesto da pišem o odrastanju radije pričamo o djetinjstvu. Svijet ne može biti ozbiljno mjesto. Zato je važno izaći napolje i igrati se. Kada odrasteš bit ćeš veoma zauzeta, zato je jako važno da naučiš da zastaneš i pomirišeš cvijeće i napuniš svoj život s čim god želiš. Nadam se da ćeš čitati svoje omiljene Dr. Seuss knjige tako često i da ćeš izmišljati vlastite priče. Nadamo se da ćeš jahati na Vrteci sa svojom sestrom Max sve dok ne pripitomite svakog konja. Nadamo se da ćeš trčati kroz dnevnu sobu i dvorište koliko god puta želiš i nadamo se da ćeš drijemati koliko želiš. I nadamo se da ćeš i u svojim snovima osjećati koliko te volimo.

Djetinjstvo je čarobno. Samo jednom si dijete i zato nemoj provesti djetinjstvo brinući o budućnosti. Imaš nas za to i mi ćemo se pobrinuti da Svijet napravimo najboljim mogućim mjestom za tebe i za svu djecu tvoje generacije.

August, volimo te i uzbuđeni smo da krenemo u ovu avanturu s tobom. Želimo ti radostan život, ljubav i nadu koju nam daješ. Vole te mama i tata”, napisao je Mark na svom FB profilu.

Podsjećamo par već ima jednu kćerku koja se rodila 2015. godine.

Komentari

komentara