Trudnoća i majčinstvo

Mama petoro djece ima najbolji savjet: Jedina stvar koja je neophodna roditeljima! (FOTO)

Napisao A. K.

Ona je nedavno na svom Instagram profilu objavila post o četvrtom trimestru (period nakon bebinog rođenja) i brizi o sebi

Reći da mama Nikol Snajder ima pune ruke posla bilo bi samo delimično tačno. Naime, ova mama iz Ajove ima čak petoro mališana – devojčicu staru samo šest nedelja i četvoricu sinova od sedam, pet, tri i dve godine, piše Yumama.

Kao rezultat toga, Nikol i te kako zna vrednost pauze od pet minuta u sred svakodnevnog haosa. Ona je nedavno na svom Instagram profilu objavila post o četvrtom trimestru (period nakon bebinog rođenja) i brizi o sebi.

“Hajde da se na trenutak osvrnemo na četvrti trimestar i brigu o nama – mamama. Sinoć dok sam se vozila, slušala sam jednu emisiju na radiju. Voditeljka je rekla nešto što je u meni “odjeknulo do centra duše”. “Ne činite sebi zlo. Ako sebi niste na prvom mestu, onda ste na poslednjem.” Što sam starija (i što više dece imam) ovo je postala moja unutrašnja mantra koju nikad nisam izgovorila naglas.

Jutros u pet ujutru, dvojica dečaka su bila budna, plus beba. Džejson je imao slobodan dan, pa mi je pomagao. Sišla sam dole, popila kafu i polako se pripremala da otpočnem svoj dnevni plan roditeljstva i održavanja malih ljudi u životu. Međutim, isto tako mi je očajnički bilo potrebno da se istuširam. Fizički i mentalno. Ostavila sam suprugu dečake, ponovo uspavala bebu i otišla na duže vreme pod tuš. Džejson je u jednom trenutku došao do vrata da pita koliko ću biti unutra, ali nisam odgovorila. Ovo je bilo moje vreme. Ne mogu se posvetiti nikome dovoljno, niti da budem dobra supruga i majka, ukoliko se ja ne osećam dobro. Nije sebično to što sam želela da obrijem noge i operem kosu. To je bilo neophodno. Izašla sam iz kupatila, a beba koja je do pre toga mirno spavala, sada je vrištala iz sve snage. Mogla sam da je zgrabim i odložim ostatak rutine van kupatila, ali se smirila. Obukla sam se, sredila kosu, a potom legla pored nje, ljubila je i grlila je. Ponovo sam se osećala kao ljudsko biće, napunila sam baterije, a i beba je bila dobro

Tako da, ukoliko ste uspeli da čitate do sad i ukoliko ste se pronašli u mom postu, savet je da uvek nađete bar malo vremena za sebe. Bilo da je to tuširanje ili lutanje po supermarketu – uradite bilo šta što vam je potrebno da biste bili najbolja verzija sebe.”

Komentari

komentara