Trudnoća i majčinstvo

Pronađite sebe! – Kakva ste mama po horoskopu: Djevice previše brižne, Vodolije kreativne, Bikovi…

Napisao H. H.

Kakva ste mama po horoskopu otkrijte u tekstu koji slijedi…

OVAN

Prednosti: snažna, samosvesna, neustrašiva

Slabosti: previše takmičarski nastrojena, razjarena, opsesivna, tašta

Mama Ovan je prava ratnica, pa svemu u životu pristupa kao da kreće u bitku. Majčinstvo nije za slabiće, a vi to nikada i nećete biti. Uvijek se snađete, s vjerom u sebe, a jedini šok može biti taj što sada jedno malo biće u potpunosti zavisi od vas. Inače uvijek prvo mislite na sebe, pa je zato potrebno malo prilagođavanja jer beba je sad tu. Ipak, koliko god obožavali svoje mezimče, vi ćete sami sebi uvijek biti na prvom mjestu jer ste vas dvoje ipak dvije različite osobe. A taj stav i nije tako loš, pogotovo za kasnije vaspitanje.

BIK

Prednosti: racionalna, vrijedna

Slabosti: materijalista, često menja raspoloženje, sujetna

Mama Bik je stvorena i za posao i za uživanje. Prvo se pobrinete da je sve okej i onda slijedi zabava. Vi ste tradicionalista, ali i avanturista, pa možete tako terati dijete da uči i nedjeljom, ali i da mu date da vozi motor sa samo 12 godina. Trudite se da djecu učite lijepom vaspitanju i manirima, da im uvijek budete u fokusu, autoritet, ali i najbolji prijatelj. Sve dok vas djeca ne obrukaju, nema nikakvih problema.

BLIZANCI

Prednosti: radoznala, mladalačkog duha, kreativna, spremna na sve

Slabosti: nedosljedna, kontradiktorna, nestrpljiva, voli da pametuje

Možda je stalno neizvesno, ali nikad nije dosadno sa mamom Blizancem. Ukućanoi se uvijek pitaju šta vam je na pameti i sve je moguće sa vama. Tako se možete odlučiti da je na primjer odlazak na brod savršena prilika da se baš tu odgaja beba prvih mjeseci. Mozak vam uvijek radi, pa ste vi u stvari najekscentričnija mama od svih u Zodijaku.

RAK

Prednosti: osjećajna, predana

Slabosti: previše zaštitnički nastrojena, promjenljivog raspoloženja, ljubomorna, plašljiva

Vi ste prava mama! To vam je u krvi od malena još kada ste brinuli o svojim lutkama kao da su bebe. Za vas su porođaj kod kuće i dojenje djeteta što je duže moguće prava stvar. Porodica vam je sve na svijetu i najčešće gradite vrlo duboku povezanost sa djecom za cio život. A materinstvo vam prija i jer vas otvara ka svijetu pošto ste po prirodi stidljivi. Ipak, ponekad umijete da budete snob, ali kada jednom pustite nekog u svoj život, to je zauvijek, a naročito kada se sotvarite kao majka.

LAV

Prednosti: rođeni vođa, kreativna, puna samopouzdanja

Slabosti: narcis, previše energična, kraljica drame

Mame Lavice su uvijek primjećene gdje god da su, a materinstvu se predaju u potpunosti. Trudite se da budete uvijek tu za svoje dijete, da od njega stvorite valjanog čoveka za primjer koji će činiti velike stvari. Nekad ipak imate prevelika očekivanja od svoje djece, pa ih možete preopteretiti. Ali kada odrastu i postanu uspješni doktori, advokati i umjetnici, biće vam zahvalni. Ništa vam ne može stati na put kad nešto riješite, a naročito volite da razmazite djecu divnim poklonima jer ona su vaš ponos i radost.

DJEVICA

Prednosti: organizovana, zdravorazumski razmišlja, inteligentna

Slabosti: voli da osuđuje, mnogo brine, previše analizira

Mame Djevice su spoj suprotnosti. Neke mame u roditeljstvu plivaju kao ribe u vodi, a neke ipak moraju da se prilagode i snađu. Uprkos vašoj preopterećenosti, jer uvijek previše razmišljate i sve biste da bude pod konac, nekad umijete i da se opustite. U tome vam može pomoći prijateljica u znaku Strijelca. Neke mame s dolaskom djeteta se osjete odmah matorima, a neke djeca prodrmaju i osvježe. Pazite da ne odete predaleko jer koliko god da fantazirate i želite da sve bude savršeno, prave mame su ipak samo žene od krvi i mesa, sa ove planete.

VAGA

Prednosti. stprljiva, poštena

Slabosti: nedosljedna, sujetna, snob

Ako se ostvarite kao majka, naći ćete onaj balans u životu za kojom toliko tragate. Tada sve dobija smisao, a vi dobijate pravi fokus. U dubini duše vi ste najsretnije kada imate za koga da živite, a tome služe djeca. Uživate u svim čarima koje majčinstvo nosi sa sobom, da se igrate sa djecom i koristite svaki tren njihovog odrastanja. Imate strpljenja da im objasnite zašto je nebo plavo i gdje je tačno otišla zlatna ribica iz akvarijuma pošto je uginula. Ponekad pak treba da pripazite kako ne biste, na primjer, djecu modirali samo kako biste ih pokazali drugima. Ipak oni nisu eksponati, a zdrava distanca između roditelja i djece nije naodmet.

ŠKORPIJA

Prednosti: snažna, inuitivna

Slabosti: previše kontrole, paranoična, emotivno nestabilna

Kad su mame Škorpije raspoložene, sve je super, kad nisu, svi bježe od njih, pa i djeca. Veoma ste zaštitnički nastrojeni prema njima i brzo se prilagođavate novoj ulozi majke. Iako možete biti opaki za ostatak svijeta, pored djeteta se prosto topite. Daćete sve od sebe da vaše dijete ima sigurnu budućnost, tako da umijete da odvojite novac za njihove studije i prije nego što se rode. Život sa mamom Škorpijom može biti iscrpljujuća partija šaha, ali kraljica je ipak najjača figura. A u majčinstvu vam je od neprocjenjive pomoći vaša intuicija na koju se uvjek oslanjate.

STRELAC

Prednosti: avanturista, mudra, duhovita

Slabosti: ravnodušna, kruta, neorganizovana

Vi živite za trenutak i materinstvo je prava avantura za vas. Mada držite do svoje slobode, ovo može biti šok za vas. Vi da budete nekome autoritet? Djeluje nemoguće. Zato treba dati prednost potrebama drugih i prilagoditi se novonastaloj situaciji. Pripazite se jer ste brzopleti, a u majčinstvu ne bi trebalo tako. Zato je vaša spontanost super, pa ste tako u stanju da djecu samo strpate u kola i krenete bilo gdje bez ikakvog plana. Jeste da je sloboda vaše srednje ime, ali važno je da uključite i djecu u skoro sve što radite jer oni ipak samo žele da budu sa svojom mamom.

JARAC

Prednosti: organizovana, cijeni tradicionalne vrijednosti, dosljedna, strpljiva, promišljena

Slabosti: nervozna, previše brine, pesimista, sumnjičava

Ponekad se čini da ste vi više tata nego mama ili čak oba roditelja u jednom. Nije da nemate ženstvenu stranu, ali red i disciplina su vam u krvi. Držite do toga da djecu treba naučiti svemu onome što treba da znaju. Želite bliskost sa njima, ali ne i da im budete najbolja drugarica. Ne pokazujete emocije kroz nježnosti, već kroz djelovanje. Vi ste sila koja vuče sve i sve drži na svojim plećima kako biste brinuli o dječici. Ipak ponekad malo usporite.

VODOLIJA

Prednosti: druželjubiva, vedrog duha, kreativna

Slabosti: ograničena, otuđena

Za vas ne važe nikakva pravila. Najbolje vam je u vašem kreativnom haosu i sa vama nikad nije dosadno. Na život gledate kao na veliku avanturu i želite da vaša djeca osete sve čari tog putovanja. “Očekujte neočekivano” je ono što vas najbolje opisuje. Ne vezujete se previše, pa je povezanost sa djetetom krajnje začuđujuća za vas. Često je kod vas sve toplo-hladno, ali ipak otkrivate sa majčinstvom nov, začuđujuće lijep svijet koji vas konačno ukorjenjuje. Pripazite da ipak sačuvate svoje “ja” i nakon porođaja. Radite sve ono što ste radile i prije nego što ste postale majke.

RIBE

Prednosti: predane, brižne, kreativne

Slabosti: manipulativne, nestalne

Spiritualne, osjećajne i mudre znate da gledate na sebe kao na boginju. Ali zato ste uvijek tu za klince i uvijek spremi na avanturu – neplanirano putovanje, obilasci… Ipak umijete da budete nestalne, ponekad i da obrukate djecu kada već odrastu neprimjerenim postupcima. Pošto mrzite da vam neko diktira kad i šta treba da radite, možete imati problema sa hranjenjem i uspavljivanjem bebe. Najbolje je tada da imate nečiju pomoć. Vaša djeca će uvijek znati da ste im vi najveća podrška i da biste sve dali za njihovu sreću. Biće sigurno maženi i paženi, a za vas bezgriješni. Vi ste tu da ih razmazite. Neke majke Ribe idealizuju svoju djecu i mada uživaju u svojoj slobodi biće skoro cijelog života baš bliske sa djecom. Vi ste mama, najbolji prijatelj, savjetnik, a sve to činite s nevjerovatnom lahkoćom, piše “Blic“…

Komentari

komentara