Poslovni kutak

Nove generacije vrlo se brzo zasite posla – Kako izdržati na poslu?

Napisao admin

Nove generacije vrlo se brzo zasite posla koji rade i postaje im dosadan. Rješenje nisu neprestane promjene, jer posao je u današnje vrijeme sve teže pronaći, a i kad ga nađete možda požalite što niste ostali gdje ste bili. Za posao važi – ne znaš šta imaš dok to ne izgubiš. Uz naš mali vodič lakše ćete izdržati ili čak izbjeći dosadne periode.


posao (foto:cure.ba)

Tražite simptome i odmah se uhvatite u koštac s dosadom. Detektujte misli i osjećanja koja se pojavljuju prije nego što entuzijazam počne da nestaje i primijenite sljedeće savjete. 

Ostanite usredsređeni 

Zadajte sebi ciljeve koji će vas inspirisati, jer motivacija briše dosadu. 

Nemojte se predati 

Kad se jednom upletete u nešto, bilo to posao, veza, treniranje ili neki kurs, onaj prvi nalet uzbuđenja će polako nestajati, ali istrajte kako biste iskusili zadovoljstvo koje dolazi iz kontinuiranog truda i predanosti. 

Male promjene 

Kad zaprijeti dosada ne odustajte već pokušajte da radite malo drugačije, razbijte rutinu i tako unesite osjećaj da se događa nešto novo. 

Ostanite društveni 

Nemojte se izolovati u potrazi za načinom koji će otkloniti dosadu. 

Ustanite s kauča 

Izađite napolje i krećite se, vježbajte. To je odličan način da pobijedite dosadu i obnovite energiju. 

Zauzdajte dosadu 

Ona postoji u svačijem životu. Nemojte joj dopustiti da vas obuzme. 

Budite kreativni 

Ako u svemu što vam se nudi ne možete pronaći ništa što bi vam bilo zanimljivo okušajte se u pisanju, slikanju, komponovanju…

Cosmopolitan.hr

Komentari

komentara