Moda

Nude usne: Trend koji još uvijek ne blijedi

Napisao H. H.

Za ovaj trend su zaslužne brojne slavne dame, među kojima najviše sestre mnogobrojnog klana Kardashian, a radi se o nude i mat ruževima, koji su zaludjeli pripadnice ljepšeg spola.

Tu su i brojne “beauty” blogerke, koje su dodatno ispromovisale trend nude usana, kojima smo zaluđeni i mi. Godišnji izvještaj objavila je online šoping stranica “Polyvore” .

Tokom još uvijek aktuelne 2016. godine, pretraga riječi “nude ruž” porasla je za vrtoglavih 553 posto, a riječi “matt ruž” za 267 posto, što je i dalje veliki broj. S obzirom da je ovo sada i službeno najveći “beauty” trend godine, donosimo vam par trikova kako postići neodoljivi nude izgled usana.

1. Piling usana

Vaše usne moraju biti mehkane i spremne za poljupce, a to ćete postići pilingom. Kada su u pitanju nude nijanse, sve nesavršenosti mogu biti još očitije, nego kada je u pitanju crvena boja i slično. Uzmite četkicu za zube te napravite brzinski piling, no zapamtite da to radite redovno, a ne samo kada se spremate za dejt ili važni izlazak.

2. Koristite korektor

Nanesite malo korektora oko vaših usana, ali i na njih, kako biste postigli savršeni nude rezultat. Poželjno je da korektor bude iste nijanse kao vaša koža. To će neutralizovati nepotrebno crvenilo oko vaših usta, a i spriječiti vaše sijanje od “prelivanja” preko ruba usana. Ovom tehnikom, vaš će ruž za usne izgledati još bolje, ali ako vam se ne sviđa ideja o korektoru, nabavite prajmer za usne.

3. Olovka za usta

“Napunite” svoje usne olovkom, iste ili slične nijanse kao što je vaš nude ruž. Olovka treba imati kremastu i mehkanu teksturu te može poslužiti kao baza, prije nego na kraju nanesete ruž. Ona će također pomoći u tome da vaš ruž traje duže, a i bolje će definisati oblik vaših usana.

4. Ruž nanosite prstima

Brojni profesionalni šminkeri smatraju kako je najbolja tehnika nanošenja ruža, ona prstima, jer tako će vaše usne izgledati glatko i mekano, a ruž trajati nešto duže. Isprobajte!

5. Izaberite pravu nude nijansu za vas

Ako imate blijedu kožu, izaberite ružičaste tonove i boju breskve. Za srednju ili tamnu kožu, koristite toplije tonove nude boje ili “peachy” nude nijansu. Bitno je samo da ne koristite bijele i blijede tonove.

6. Sjaj za kraj

Ako nosite nude ruž, odaberite hidratantnu formulu ili primijenite malo prozirnog sjaja na samom kraju. Tako će vaše usne izgledati još glamuroznije, a ne kao dio seta šminke za Halloween,piše http://www.haber.ba/

Komentari

komentara