Moda

Žene i njihova ljubav prema cipelama – Paklene cipele (FOTO)

Napisao admin

Ah, žene i njihova ljubav prema cipelama… Priča stara koliko i svijet, misterija misteriozna kao sam život. Vjerovatno nam nikada neće biti jasno zašto se Pepeljuga nije vratila po svoju prekrasnu staklenu cipelicu i izabrala nju umjesto bundeve. Ali, osim cipela prekrasnih kao da su iz raja, postoje i one kao iz samog pakla… Jednostavno, neke cipele bašnisu napravljene za hodanje!


paklene cipele (foto:cure.ba)

1.Antonio Berdari čizme

Viktoria Bekam je nosila ove čizme od latexa na promociji Bekams parfema 2008. Gospodja Bekam se svojski trudila da prkosi gravitaciji, mora joj se priznati.

2. Christian Louboutin

Louboutin nas uglavnom svojim kreacijama ostavlja bez daha, ali ovoga puta će to biti iz potpuno drugog razloga. Ko bi se, zaboga, usudio hodati na “ovome”, a još bitnije pitanje je, kako?  Osim toga, i sam Louboutin je rekao: “ U ovim cipelama ne možete ni hodati, ni trčati. One su napravljene samo za ležanje na ledjima.” Hm…

3. Eelko Moorer – drvena štikla

Iako ove “štule” definitivno ne služe za onoo za šta obuća na prvom mjestu služi, vjerovatno će se nekima od vas svidjeti. Ako vam kažemo da je kreator Elko Morer studirao 3D dizajn uporedo sa tehničkim kursom pravljenja obuće, sigurno će vam neke stvari biti jasnije…ili možda neće?!

4.Alexander McQueen “gejša” štikle

Alexander McQueen ima ogroman broj poklonika širom svijeta, ali ne vjerujemo da bi se veliki broj njih usudio “lomiti stopala” na ovim duplim štiklama.

5. Julian Hakes

Kada neko ima inspiraciju, jedinstvenu kao otisak prsta, ne možete ni očekivati ništa manje divno od ovoga. Nažalost, bez donjeg dijela za stopalo, nije ni blizu praktična za nošenje koliko je lijepa. Kakva šteta, pomisliće mnoge od nas!

6. Guo Pei’s

Moramo priznati da su složeni geometrijski detalji na ovim cipelama neobični i lijepi, ali zar ne volimo ipak svi da hodamo na normalnim petama, ma koliko bili zaintrigirani dezenom.

7. Alexander McQueen

Vau, kako vrtoglavo, i to zastrašujuće vrtoglavo! 30 cm, drage naše, nije ni malo naivna brojka za visinu obuće, a Hajdi Klum ih je tako dobro “iznijela”. Nošenje obuće kao što je ova je vjerovatno jedan od razloga što su noge Hajdi Klum osigurane na 2,2 miliona dolara.

8. Polly Veirty

Ovo definitivno boli! Možete li samo da zamislite kako bi bilo cijelu težinu svoga tijela držati na hrpi tanke žice, doduše, obradjene?!  Znamo svi onu staru, da za modu i ljepotu često mora da se trpi bol, ali ove cipele nisu čak ni lijepe. Da li biste vi stvarno trpjeli zbog njih?

9. Papirne cipele

Reciklaža, reciklaža… Svi mi volimo našu Majku Zemlju i recikliramo kad god to možemo, ali mislite li da se ove papirne cipele uklapaju u vaš doprinos očuvanju životne sredine i reciklaži? Ipak, morate priznati da veselije i šarenije cipele niste nikada vidjeli.

10. Alexander McQueen

I još jednom Alexander McQueen! Vjerovatno ste već imali prilike da vidite ove bizarne cipele iz njegove kolekcije za proljeće 2010?! Neko ih voli, nekome su užasavajuće, ali je istina da ni jedni ni drugi ne mogu prestati “buljiti” u njih, zar ne? Elem, postoji samo 21 par ovih “ljepotica”, ali obzirom da bi se samo najhrabriji usudili uskočiti u njih, pretpostavljamo da to i nije neki problem.

11. Najveća štikla na svijetu

Ovaj članak ne bi bio potpun bez ovih cipela. Sa štiklom od 40 cm i platformom od 30 cm, ovo su i zvanično najviše cipele na svijetu i drže mjesto u Ginisovoj Knjizi Rekorda. Pa zar 40 cm štikle nije potpuno ludilo i sigurni smo da kada bismo pravili listu najružnijih cipela na svijetu, one bi bile u top 5.

Čak i za one koji nemaju strah od visine, neke od ovih cipela bi to mogle promijeniti. Moramo priznati da su modeli koji nose gorepomenute cipele i te kako hrabra vrsta žena.

cure.ba

Komentari

komentara